Ta' med Jonathan Harboe og Adam Holm på Veras Market for første gang - Veras Vintage

Ta’ med Jonathan Harboe og Adam Holm på Veras Market for første gang

Mød #Verasdamer

Vi er altid begejstrede for alle de sprøde loppegæster, der ligger vejen forbi Buen søndag efter søndag. Dog kommer vi ikke uden om, at størstedelen er kvinder. Og det skal vi da lave om på, for vi vil elske at se mange flere mænd blandt os damer under Buen. København vrimler nemlig også med lækkert mandetøj, som bare venter på at få en ny ejer.

 

Derfor afholder vi nu på søndag den 13. oktober mande- og damemarked under Buen. Så I kære mænd også kan forny garderobe med god og grøn samvittighed. Læs mere om vores mande-loppis på Facebook.

 

Er du ikke helt overbevist om, at det der loppe-hejs lige er sagen? Så læs med. Vi har snakket med vores yndlings genbrugsgutter, Jonathan Harboe og Adam Holm, som du sikkert kender andetsteds fra. Adam fik sagt, at han savner lidt mere hype omkring mænd og mandetøj på Veras Market. Så here goes – nu skal du blive klogere på det fede ved genbrug og drengenes egne shoppevaner. Enjoy!

 

Kærligst,

#verasdamer

 

Jonathan Harboe, 32 år og skuespiller

Det var første gang Jonathan solgte ud af sin garderobe på Veras Market. Han faldt direkte i armene på os, fordi nogle veninder anbefalede Veras. Det er vi så glade for, at de gjorde – men faktisk fortalte Jonathan også til os, at han solgte ud netop her, fordi klientellet er hyggeligere end på andre loppemarkeder. Vi kan kun give ham ret!

 

"Her er realistiske priser, synes jeg. I stedet for et eller andet luksusmarked, det havde jeg ikke lyst til at stå i. Selvom der også er luksus ting her, det kan jeg tydeligvis se. Men der er også alt det andet, ik? Det er ikke kun high-end fashion, det synes jeg er meget fedt – at der er et mix.”

 

"Helt nyt tøj kan føles som frås”

Jonathan har efterhånden shoppet genbrug i mange år og han foretrækker faktisk at købe brugt tøj, fremfor helt nyproduceret. Det giver ret mange points i vores bog!

 

"Når jeg selv køber brugt tøj, køber jeg primært i København K og Episode. Jeg synes det er fedt, at det er unikt – at der ikke er nogen andre, der har det. Helt nyt tøj kan for mig føles som frås. Selvfølgelig er der nogle ting, der er fede at have og man skal have i forhold til vind og vejr og sådan noget, men ellers foretrækker jeg at købe secondhand.”

 

Tøj har en langt længere levetid end vi tror. Den gule fløjlsblazer har Jonathan købt brugt i København K for 15 år siden, og forhåbentligt lever den endnu længere hos en ny ejer.  

 

"Jeg håber, at vi bliver bedre til genbrug i fremtiden”

For Jonathan er weekenderne primært forbeholdt at sove længe. Det er også grunden til, at han ikke altid kommer ud ad døren søndag morgen til loppe. Men alligevel håber han, at vi i fremtiden shopper langt mere brugt og det er også noget han tænker ind i sine egne forbrugsvaner.

 

"Jeg synes, at jeg tænker ret meget på miljøet, når jeg shopper. Det er også derfor jeg prøver at købe mest genbrug, for at holde gang i cirklen så at sige. Jeg håber at vi bliver bedre til genbrug i fremtiden og at der kommer flere forretninger, så det bliver mere normalt. I min omgangskreds er vi gode til at købe fede secondhand ting. Vi går ikke alle sammen på markeder på en søndag, men vi kan stadig godt mødes på en fredag og gå i Pisserenden og kigge genbrug.”

 

 

Adam Holm, grundlægger af Blonde Media:

Det var også første gang, at Adam solgte ud på et Veras Market – og det fordi han fik markedet anbefalet af en ven, der også havde haft en god loppe-oplevelse under Buen.

 

"Jeg bor tæt på, så jeg tænkte, at det var smart at samle det hele ét sted. Så jeg tog alle mine ting herhen, og så har jeg løbende lagt det op på instagram, så jeg har lavet lidt en salgsdag, hvor man også kan købe mit tøj online.”

 

Man kan godt høre, at Adam har mediemarkedet som geschæft. Virkelig sejt at kombinere markedsdagen med salg via Instagram – så kan man få vækket lidt interesse for sine varer allerede inden loppedagen begynder!

 

"Det er ikke mig at overforbruge”

Adam er generelt fortaler for at beholde sit tøj, så længe han bruger det. Det er også grunden til, at han sælger det tøj, han ikke længere får brugt, som han har købt gennem de seneste 7-8 år. Vi har det kun optur over, at Adam forstår fidusen i et cirkulært forbrug – og vi håber, at du også kan se det?

 

"Det er godt for miljøet at sælge ud af sine ting i stedet for at smide det ud. I og med at jeg ikke shopper vildt meget eller har et overforbrug, så tænker jeg jo også på miljøet. Det er heller ikke mig at overforbruge helt generelt. Hvis jeg har for meget hængende i mit skab, der bare fylder, så vil jeg gerne sælge ud af det, så nogen andre kan få glæde af det.”

 

Adam havde samlet et hold af gutter til at sælge ud sammen med ham. Spørger du os, findes der ikke nogen bedre søndagsbeksæftigelse med vennerne. 

 

"Jo mere vi snakker om det – jo mere bliver vi mærket af det”

Adam tror, at vores forbrugsvaner ser noget anderledes ud i fremtiden og forhåbentligt bliver det også med et grønnere forbrugsmønster in mente.

 

"Jeg tror, vi kommer til at shoppe mere online i fremtiden, men jeg tror også markedet bliver større fordi, man skifter mere ud. Men det der med at købe ting til fuld pris i butikker kommer til at dø hen. Så tror jeg, at secondhand på nettet vinder frem. Jeg håber folk vil tænke mere på miljøet i fremtiden. På nettet er der mange, der er hellige, men når det kommer til stykket, så synes jeg, at dem, der snakker, stadig overforbruger og stadig køber for mange ting. Jo mere fokus vi har på det, jo bedre bliver det – jo mere vi snakker om det, jo mere bliver vi mærket af det.”

 

 

Så kære gutter, nu har I ingen grund til at frygte genbrugs-universtet længere – det er bare med at komme igang. Vi vil altid tage i mod jer med åbne arme og I er velkommen til at købe en stand på alle vores markeder både under Buen og i Odense. Hold øje med ledige stande på vores hjemmeside og fremtidige begivenheder på Facebook.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Og få nyheder om skønne varer, nye stande til Veras Market og cirkulære style hacks, leveret direkte i din indbakke!