Annalie vendte op og ned på sit forbrug, da hun blev mamma - Veras Vintage

Annalie vendte op og ned på sit forbrug, da hun blev mamma

Mød #Verasdamer

Mød en af #verasdamer supermommy Annalie, der vendte op og ned på sit forbrug- og sine tøjvaner, da hun blev mor for første gang.

 

På søndag er det mors dag, så i denne uge hylder vi alle de sejeste mommies – om de så er mommy-to-be med rund mave, mommy for decades eller ”bare mommy”.

 

Når vi hylder alle mødre, er vi selvfølgelig også nødt til at spørge os selv: hvad sker der med os, når vi bliver mødre? Det er et stort spørgsmål, som vi har svært ved at give dig svaret på, fordi ingen af os her på Veras endnu har ramt mommy-hjørnet (altså endnu – vores helt egen Kat popper inden for 10 dage, så det er lige oppe over). Så vi har søgt hjælp udefra og spurgt en af vores seje #verasdamer, hvordan mommy-livet påvirkede hendes forbrugs- og tøjvaner. Vi blev nemlig ret nysgerrige – er en baby virkelig nødvendig for, at vi ændrer vores adfærd? Skal vi bekymre os om et andet menneskes fremtid, før vi får fingeren ud og køber mindre og giver lidt mere tilbage?

 

Annalies har delt sin historie omkring, hvordan hendes liv blev vendt fuldstændig på hovedet, da hun stod med en bebs på armen og ansvaret for et helt nyt bette væsen. Det er spændende, rimelig vildt og ret tankevækkende, hvad sådan en lille bandit kan sætte i gang…. Af hjertet tak fordi du deler Annalie <3

 

Kærligt,

Veras damer


Fuld fart derudaf med karriereræset

Inden Annalie ramte baby-boomet, var hun vild med tøj, mode og eksklusive brands som Acne og Louis Vuitton. Annalie havde en god stilling i medicinalindustrien – og her var konservativ og præsentabel buzzwords i påklædningen. Det meste af Annalies tøj var ukomfortabelt og farvepaletten var sort, grå, mørkeblå og hvid (business looket as we know it!)


Annalie inden hun blev mamma.

 

Annalie brugte alle sine bobs på materielle goder og fornøjelser som tøj, skønhedsprodukter, designermøbler, rejser, koncerter og restaurantbesøg. Hun havde nærmest ingen fritid og satte karriereræset og arbejdet først. Nu tænker du måske det samme som os: kan karriereræs og småbørnsfamilie gå hånd i hånd? Vi har ikke svaret – men vi har svært ved at forestille os, at vi kan køre lige så hårdt på med småbørn på armen. Det samme havde Annalie, der var ret overbevist om, at karriereræset ikke var foreneligt med småbørn – så hun etablerede en psykoterapeut-praksis oveni alt det andet arbejde.

 

”Mine forbrugsvaner lignede mange andre unge menneskers inden jeg blev mor. I dag kan jeg slet ikke forstå, at jeg i det hele taget brugte så mange penge, og at jeg endda troede, at alle de ting jeg brugte pengene på var dybt nødvendige. For i virkeligheden solgte jeg jo min tid for penge – mit liv for ting.”

Livet med en baby på armen

Så kom der en bebs til verden i Annalies liv – og sådan en lille én har det (åbenbart) med at rykke på ting. Annalie skiftede restaurantbesøg ud med hjemmelavede middage, flyrejser med sommerhuse, designmøbler med godter fra storskrald, skønhedsprodukter med marokkansk ler og high-end tøj med brugt kluns. Pludselig handlede det ikke om materielle goder – men om tid med sin søn.

 

Da baby kom skiftede Annalie luksus middage ud med hjemmelavet guf, dyre designmøbler med erstattet med Trip Trap stole fra storskrald og Louis Vuitton-skoene blev sat til side for nogle labre barfodssko.

 

 

”Jeg ved det er ret kliché at sige, men alt ændrede sig for mig da jeg blev mor. Jeg ændrede mig. Min krop, min hjerne og mit hjerte ændrede sig. Jeg oplevede en kærlighed der var så stor og dyb og altoverskyggende, at da min ældste søn blev 10 måneder, så kunne jeg simpelthen ikke aflevere ham i en vuggestue til fremmede mennesker størstedelen af hans vågne timer. Moderskabet lærte mig, at jeg i virkeligheden slet ikke har brug for alle de ting, at tid er den dyrebareste ressource vi har, og at tid med dem jeg elsker er mere værd end alt andet.”

 

Annalie solgte de fleste af sine ting, fordi hun hellere ville bruge tid med sit barn end arbejde.

 

 

Mommy-livet blev et wake-up-call af en øjenåbner for Annalie, når vi taler om miljøbevidsthed. Pludselig forstod Annalie konsekvenserne af vores forbrug på en helt anden måde.

 

”Jeg har altid set mig selv som værende miljøbevidst, men det var som om, at moderskabet gjorde det mere konkret og håndgribeligt for mig. Jeg kunne ikke længere støtte, at børn i Bangladesh skal undvære deres forældre, fordi forældrene sidder i døgndrift til en ussel løn under kummerlige forhold og syr tøj til mig, eller at en dyreunge skal miste sin mor fordi jeg vil have en taske af dens hud. Alt det her med klimaforandringerne og hvordan vi efterlader Jorden til den næste generation havde ligesom været lidt for abstrakt indtil da, og ønsket om et mere bæredygtigt liv har egentlig ikke været udgangspunktet for mig. Det blev et resultat af et ønske om, at tilbringe min tid med mit barn.”

High-end luxury er udskiftet med genbrugskluns og farveladeshow

Annalie er havnet et sted i livet, hvor hun nærmest næsten kun køber brugt kluns – på nær lige sko, sokker og undertøj. (Det kan vi godt forstå – vi har heller ikke så meget lyst til at rende rundt i andres brugte underhakker). Men med livet som mamma fandt Annalie hurtigt ud af, at garderoben måtte lade livet for en ny – altså en ny brugt selvfølgelig! Vi ved jo alle sammen godt, at #nyteryt.

 


Med mommy-livet skiftede Annalie labre Acne læderjakker ud med rå brugte cowboy-jakker.

 

 

”Jeg kunne aldrig længere drømme om at bruge 10.000,- på en jakke eller 3.000,- på et par sko. I det hele taget går jeg ikke op i mode på samme måde, og fast fashion siger mig ingenting. Jeg går nu udelukkende efter tøj som passer til min personlige stil, og er blevet meget mere bevidst om, hvad den er. Jeg køber stort set kun brugt tøj og glædes ved at finde noget unikt som andre ikke har. Jeg har forbudt mig selv at købe sort og gråt tøj, men derimod få masser af farver ind i min garderobe – i mit liv. Og så skal tøjet være behageligt at have på. Min stive Acne læderjakke er nu skiftet ud med en brugt oversize cowboy jakke fra Levis og mine smalle Louis Vuitton sko er blevet udskiftet med behagelige barfodssko fra Vivo.”

 

Som du kan høre (eller nok nærmere læse og se), så har moderskabet vendt fuldstændig op og ned på Annalies forbrug- og tøjvaner. Prøv lige og kig her, hvor vi spurgte Annalie til forskellen i tal.

Det er altså rimelig vildt at tænke på, at babyer kan ændre vores måde at tænke på. Ikke desto mindre er Annalies historie virkelig et bevis på, at der sker noget i vores hjerner og hjerter, når vi får børn. Og måske er det også bare helt i orden, at børn kan være med til at skubbe os i en mere bæredygtig retning.

Haps Annalies gode råd til kommende mommies:

1. Vent med at købe noget. De fleste tror, at man skal anskaffe sig en masse ting, når man skal have et barn – det er slet ikke nødvendigt.

 

2. Hvis du skal købe noget, så køb det brugt! (Det kan vi li’ at høre her i Veras) Babyer bruger deres ting i så kort tid, at det slet ikke kan betale sig at købe nyt.

 

3. Gå på Facebook-grupper og byttemarkeder, hvor folk giver brugt væk.

 

Og så et par gode fifs til dig, der allerede er mommy… og  som trænger til et spark i rumpetten:

1. Føl stolthed ved at købe genbrug. Husk dig selv på at du gør en forskel for dig selv, dine børn og alle andre på denne jord.

 

2. Omgås med ligesindede som også ønsker at leve mere bæredygtigt, så I kan hjælpe og inspirere hinanden.

 

3. Søg (og del) inspiration på sociale medier. Når man gør noget andet end, hvad der er normen, så er det vigtigt at have nogen, man kan spejle sig i.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Og få nyheder om skønne varer, nye stande til Veras Market og cirkulære style hacks, leveret direkte i din indbakke!