Sara tømte Buen for Ganni og farverige fund: "Det er en spildt dag at gå i kedeligt tøj" - Veras Vintage

Sara tømte Buen for Ganni og farverige fund: “Det er en spildt dag at gå i kedeligt tøj”

Mød #Verasdamer

I søndags loppede vi amok til loppebingo. Det bød på en loppis med musikquiz, 80+ standholdere og lækkert, brugt kluns. Hvis du ikke nåede forbi denne gang, er vi allerede tilbage på søndag den 6. oktober (og ALLE SØNDAGE resten af oktober!) hvor musikken igen er i fokus. Læs meget mere om vores Absolute Music Loppe på Facebook. 

 

Du har måske allerede set vores streetstyle for søndagen og vi har faktisk flere godter i ærmet til dig. I mængden af søde loppegæster fandt vi nemlig Sara, en af vores trofaste #verasdamer, der ved, at hun med garanti kan få sit genbrugsfix på Veras Market. Vi har taget os en snak om stil, loppe og cirkulært forbrug.

 

Sara på 31 år er freelance Art Director i film- og mediebranchen. 

En rutineret loppedame

Sara har været fast loppegæst på Veras Market i flere år, hun bor i Stefansgade-kvarteret, kun et stenkast fra markedet  – og det er derfor en fast rutine at smutte forbi Buen til en omgang søndagsloppe.

 

"Det er mange år siden, jeg hørte om Veras første gang. Det var dengang det poppede op forskellige steder i byen. Efter Veras er flyttet herhen, er jeg her nærmest hver anden gang. Måske lidt mere endda. Det er en god søndagsrutine, så står jeg op og triller herned.”

 

"Jeg kan bedst lide markeder, hvor man kan mærke tøjet”

Sara har givet sig i kast med at købe og sælge brugt på mange forskellige måder, både på nettet, i butikker og på markeder. I sidste ende er det alligevel loppemarkederne, der løber med førstepladsen:

 

"Jeg kan bedst lide at shoppe brugt på markeder, hvor man kan mærke tøjet og se kvaliteten. Man kan se, hvor slidt det er og jeg synes det er omstændigt at sælge og købe på nettet, fx med folk, der vil prøve ting og tidsplanlægning mm. Jeg synes det er rart, at man bare kan komme og så kører det.”

 

For Sara er genbrug en måde at holde overforbruget nede 

 

"Genbrugscyklussen er vigtig”

"Jeg arbejder i en branche, hvor der er konferencer og præmierer, hvor man skal klæde sig pænt på og være smart. Og i stedet for at gå og købe noget nyt hele tiden, synes jeg, at cyklussen med at købe noget lækkert hernede, som er brugt en enkelt gang til fx et bryllup, er vigtig. Så bruger jeg det et par gange og sælger det videre”.

 

Sara har også et par gode tips til den bæredygtige loppejagt: "Køb god kvalitet, der holder i stedet for at købe en masse billige ting, der dør i vask efter tre gange. Jeg prøver at købe ting, der også kan holde de næste 10 år. Men jeg tror også bare, at det ikke må blive så surt, at jeg SKAL gå i den samme jakke i 10 år. Og det er jo det gode ved genbrugscyklussen, at det kan komme videre, når man selv er ved at være lidt træt af det. Fordi det stadig har lige så godt kvalitet, som da man købte det – og så kan andre også få glæde af det”.

 

Fuld fart på farverne

Det har stor betydning for Saras humør, hvordan hun klæder sig og hun har endda et motto, som vi i Veras kun kan være enige i:

 

"Der er nogle, der har det sådan "Det er en spildt dag at spise kedelig mad”. Jeg har det sådan, at det er en spildt dag at gå i kedeligt tøj.

 

Hun forklarer videre om farvejagten på loppe: "Farver tiltrækker mig og hvis tøjet hænger pænt, kan man se, at det er blevet passet godt på – det betyder at tøjet har det bedre i sidste ende”.

 

Se vores udvalg af farverige skatte

 

 

Genbrugs-jackpot til små penge

Også denne gang på Veras kunne Sara fylde muleposerne med stakkevis af genbrugsfund. Det lækre gule-lilla Ganni sæt (tv) gik Sara rundt om i flere timer, før hun indså, at det skulle med hjem. Og selvom det er en lidt uventet udgift, er prisen helt fair. Sara fik det til 1100 kr. Det er halv pris af nyprisen – og det sælges stadig i forretningerne til fuld pris. Ret vildt, ikk?

 

Derudover fik Sara også 9 andre lækre, farverige loppefund med sig hjem – og det hele brugte hun blot 700,- på. En gennemsnitspris på under 80 kr. pr. stk. Altså en laangt bedre pris end enhver high-street forretning, også er det jo i ovenkøbet shopping med god, grøn samvittighed.

 

Et udsnit af Saras opturs-fund på Veras Market

 

Tips til Loppe-Rookies

Måske er du endnu ikke hjemmevant i loppe-rammerne, men det er aldrig for sent at give dig i kast med genbrugsløjerne. Og Sara har et simpelt tip til at komme igang:

 

"Start med at køb noget, som du går og kigger efter i forvejen. Hvis du fx har set noget på en kollega, men ikke er helt klar på at smide mange penge efter det. Så køb noget på et loppe der minder om, eller hvis du finder det samme, til under halv pris. Det er en god måde at prøve nogle trends af uden at bruge en masse penge”.

 

Det er tydeligt, at Sara er maks klar på det lyserøde univers. Se lige de matchende hårspænder. Cute <3 

 

God handel-garanti

For at få en god handel i hus foreslår Sara at forhandle om mængderabatter ved at købe flere ting hos den samme person. En anden tommelfingerregel er, at man altid kan give det et skud og byde 50 kr. under salgsprisen, samtidig med, at man også skal respektere, hvis sælger foreslår en fair pris, lyder det fra Sara.

 

Har du brug for lidt flere tips? Se med, når Rebecca Vera lærer dig at blive en knivskarp loppe-forhandler.

 

Shop brugte godter på Veras Market hele året. Hver søndag i oktober disker vi op med en loppefest. Du finder os hver anden søndag i både november og december. Hold øje med kommende events på Veras Market på Facebook! 

 

Kan du ikke vente helt til på søndag? Så sælger vi håndplukkede genbrugs- og vintagevarer i vores butik i Indre By. Besøg Studiestræde 27, vi har åbent mandag til lørdag 12-18 og der kommer nye, brugte items hver dag. Følg med i hele festligheden på vores instagram.    

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Og få nyheder om skønne varer, nye stande til Veras Market og cirkulære style hacks, leveret direkte i din indbakke!