Derfor rejser Mie hele vejen fra Vejle for at tage på Veras Market - Veras Vintage

Derfor rejser Mie hele vejen fra Vejle for at tage på Veras Market

Mød #Verasdamer

Sikke en loppefest der blev fyret op under i Storms Pakhus i søndags! Der var bare så god stemning, lækker stil og så der blev loppet derudaf. Af hjertet tak til alle besøgende og standholdere for det bedste marked <3 Se om du kan spotte dig selv i galleriet.

 

Vi er tilbage i Storms Pakhus efter sommerferien den 11. august til endnu en loppefest og du kan købe din stand allerede i dag. YES!

 

Vi fangede to garvede loppedamer, der tiltrak sig masser af opmærksomhed blandt gæsterne i Storms Pakhus med deres lækre sager. Veninderne Lise og Mie har solgt genbrug gennem 4-5 år, og startede allerede på efterskolen med at sælge brugt til deres veninder. Nu sælger de deres tøj, sko og accessories på salgsider online, på Instagram og selvfølgelig på Veras Market. Mie har rejst hele vejen fra Vejle for at sælge ud til søndagens marked, og mener, at Veras skal udvide til flere byer også i Jylland! Synes i også vi skal det?

 

Vi tog os en snak om, hvad det er genbrugsstil kan, de fordomme man hører, men som ikke passer og hvordan vi sammen skal mindske forbruget af tøj.

 

Kærligst,

Veras damer

 

 

Lise Hjortø (venstre), 18 år fra Odense, går på HHX og Mie Gudesen (højre) på 19 år går på gymnasiet og er fra Vejle. 

 

Hvad er den største fordom som i synes folk har omkring genbrugstøj eller at købe tøj på loppemarkeder, som ikke passer?

Mie: "”Hvis man går i genbrugstøj, så er man en hippie.” Folk tror genbrugstøj er meget stereotypt, men her er jo bare så meget forskelligt tøj, og så mange forskellige mennesker der køber tøj i genbrug og på markeder.” 

 

 

Lise: "Folk er virkelig størrelses-forskrækkede. Hvis man ser en fed trøje eller sweater, som man synes er vildt fed, men så opdager, at det er en anden størrelse end man plejer at bruge, så går det slet ikke. Det skal vi væk fra, man finder nogle federe ting, hvis man bare prøver de ting man godt kan lide, og se hvordan man kan style dem.” 

 

 

 

Hvad synes i sammen vi kan gøre for at mindske tøjspild og få flere til at shoppe genbrug?

Lise: "Veras skal bare fortsætte med det de gør og udvide konceptet i endnu større grad! Der skal skabes mere opmærksomhed omkring hvad loppe og genbrug kan, for jeg tror, at alle er med på, at vi skal mindske det her kæmpe forbrug vi alle sammen har.” 

 

 

Mie: "Ja, og der ville helt sikkert også være opbakning hvis man afholdte Veras Market i andre byer. Vi skal have mere opmærksomhed på, det at sælge ud og shoppe på loppe kan være mega nice.” 

 

 

 

Har i loppefund på i dag, og hvad er det brugt tøj og vintage kan som nyt ikke kan?

Mie: "Min nederdel er et loppefund, ja! Jeg bruger genbrugstøj til at skille mig ud vil jeg sige, og ikke have det samme på, som alle andre har på. Man skal ligesom starte med loppe- og genbrugsfund og så kan man skabe sin stil ud fra det, og finde ting der passer dertil.” 

 

 

Mies seje tennisnederdel er et genbrugsfund, som hun havde stylet sammet med en fin feminin top. 

 

Lise: "Ja, min taske er et loppefund faktisk. Jeg synes meget tøj og accessories minder meget om hinanden, så loppefund får én til at stå lidt mere ud fra mængden.” 

 

 

Lise cool bæltetaske i ægte loppesælger-stil, som hun tidligere har fundet på Veras Market i Storms Pakhus. 

 

Hvor ofte sælger i ud af jeres garderobe?

Mie: "Vi sælger ud cirka en gang om måneden tror jeg.” 

 

Lise: "Ja, vi kommer rimelig ofte på Veras Market og så har vi begge to en salgsprofil ved siden af på Trendsales og på Instagram. Vi har samlet meget gennem årene, så det er fedt at kunne give det videre. Vi solgte faktiske allerede da vi gik på efterskolen til de andre piger.” 

 

Hvor mange penge tjener i, og svarer det til jeres forbrug?

Lise: "Nej, det svarer ikke helt til vores forbrug, men derhen af!” 

 

Mie: "Man kan snildt nå 2000 kr. på et marked, det er ihvertfald der omkring vi plejer at tjene. Men det handler ikke kun om at tjene penge på det, men lige så meget om, at noget der bare ligger, kan få en ny ejer.”

 

Har i selv shoppet et lækkert loppefund i dag?

Lise: "Ikke endnu, nej – vi har simpelthen ikke haft tid! Men det kommer vi helt sikkert til.”

Mie: "Ja, vi plejer at have meget godt med hjem fra Veras Market!”

 

Hvor og hvornår hørte i første gang om Veras?

Lise: "Det er ved at være noget tid siden. Jeg har holdt lidt øje med butikken nede i Pogestræde, og så har jeg set begivenhederne på facebook, og synes det lød som et mega fedt koncept – og så fik jeg lige Mie med på vognen.” 

 

Mie: "Jeg hørte om det første gang i december tror jeg, hvor jeg var på Veras Market for første gang.” 

 

Hvorfor er i vilde med at sælge ud på Veras Marked?

Mie: "Der kommer virkelig mange forskellige mennesker på Veras Market, så man behøver ikke kun have én slags tøj, man kan have meget forskelligt med, fordi folk har så forskellig stil og er på udkig efter forskellige ting.” 

 

Lise: "Og så er det er et meget nice sted – omgivelserne her i Storms Pakhus er virkelig fede, og så er det bare rart og let at sælge ud, og der kommer altid mange mennesker.” 

 

Har i et ritual eller en tradition når i sælger ud på loppemarked?

Lise: "Vi plejer at sove sammen, finde ud af hvad vi skal sælge, pakke bilen og køre herud – det plejer at tage nogle timer. Så bruger vi weekenden sammen på det, og det er rigtig hyggeligt!” 

 

Hvad er jeres bedste tips til at sælge på loppe?

Mie: "Gør standen fin, stille det ordentlig op. Og så kan man måske lave noget til lidt billigere tøj, for eksempel en rodekasse. Det kan også være en god idé at sørge for, at folk de kan prøve tøjet, hvis de gerne vil det.”

 

Lise: "Vær imødekommende og vær lidt friske på at forhandle. Man må ikke være for øm overfor sit tøj og alt for opsat på at skulle have meget ind for tøjet, men hellere få skudt en masse ting over disken til 30-40 kr. Ellers vær åben, se sød ud og smil!” 

 

 

Bugner din garderobe også af tøj og er du klar til at gå en grønnere livstil i møde? Shop din stand til vores markeder i København og Odense lige her. Husk også altid at holde dig opdateret med kommende markeder tæt på dig på facebook.

 

Køb din stand 24 timer før alle andre. Sign dig op til markeds-nyhedsbrevet i dag og vær’ den første til at få besked om nye markeder. 

 

Vil du hellere bruge din fri-søndag på noget andet? Så det heldigt, at du på et splitsekund kan komme af med tøj du ikke længere bruger, få udbetalt point for værdisummen af tøjet, og med point shoppe nyt, brugt tøj i Veras. Læs mere om tøjbyttekonceptet lige her eller besøg os i vores butikker i København og Odense.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Og få nyheder om skønne varer, nye stande til Veras Market og cirkulære style hacks, leveret direkte i din indbakke!