#STYLEBRUGTMEDVERAS: Jeg giver 5 outfits nyt liv fra tøj som standholdere har kasseret - Veras Vintage

#STYLEBRUGTMEDVERAS: Jeg giver 5 outfits nyt liv fra tøj som standholdere har kasseret

Style brugt

Så det atter blevet tid til anden video i vores nye videoserie #STYLEBRUGTMEDVERAS, hvor vi i dag skal se nærmere på alt det overskydende tøj, som vi hver dag giver nyt liv i Veras.

 

Vi holder markeder hver søndag – 1. 3. og 4. søndag om måneden går det ned under Buen i København, og 2. søndag i måneden i Storms Pakhus i Odense. Det betyder også, at der er masser af mængder af tøj, som til hver marked skifter hænder, når de mange standholdere og besøgende deler deres brugte tøj med hinanden og giver det nyt liv.

 

Efter hvert af mine markeder, så tager vi i mod alt det overskydende tøj, som standholderne ikke har formået at sælge, og kvitterer med point til Veras tøjbyttekoncept, så standholderne altid er sikret værdi for alt det tøj, som de slæber med på loppe, og så de kan gå derfra med penge på lommen og en masse poser tøj fattigere. Det var en kæmpe stor og vigtig del af min idé med et lettere loppemarked for tøj, da jeg startede Veras – for udover, at jeg var træt af, hvor besværligt det var, at sælge ud af mit klædeskab og manglede tøjstativ og bøjler, så anede jeg heller ikke hvad jeg skulle gøre af alt det tøj, som jeg ikke fik solgt. Slæbe det med hjem igen? Ej.

 

Jeg ville gerne skabe et marked, hvor standholdere var garanteret værdi for alt det tøj som de tog med. Så kan de få point for tøj, som de ikke har formået at sælge og gad at gå i, (ligesom man jo hver dag kan i tøjbyttekonceptet – tjek det ud her) og købe noget andet brugt tøj for deres gamle. Så slipper de at tænke mere over det, og vi tager hånd om deres overskydende tøj og sørger for det får nyt liv.

 

Hver søndag er det virkelig en kæmpe gave, at se hvor meget tøj vi til hvert marked redder. For selvom vi bruger uanede mængder på at sortere det, så ved vi i det mindste, at vi giver tøjet ‘en chance mere’ for at blive brugt af andre og til sit fulde i stedet for blot at smide det væk, fordi det er blevet ‘set’. Arbejdet forbundet med at give standholdernes overskydende ‘kasserede’ tøj nyt liv er også kæmpe stort (som i, at jeg forstår godt, at der ikke er flere virkosmheder som gør sig i såkaldte take-back systemer, for siger du ja tak til at tage i mod tøj, så lover jeg dig for, at der bliver åbnet for en vandhane af sprøjtende brugt kluns).

 

Sammen med mine #verasdamer står vi i 3-4 timer og sorterer de op mod 50-60 sorte sække af kasseret tøj, som vi får ind per marked til henholdsvis butikken, til vores stand på markedet og til genanvendelse afhængig af tøjets stand og kvalitet. Det indgår som en del den cirkulære økocyklus, som jeg har skabt ud fra tanken om, at alt tøj har værdi, så længe pris og kvalitet hænger sammen – og tøjet styles og bringes ind i et brandet univers, som gør det let og overskueligt for forbrugeren at se ny (og mindst ligeså høj) værdi i brugt tøj. Så bliver alt forvandlet fra at være affald til guld.

 

Søndage er i forvejen gået fra at være chill til en fast arbejdsdag. I starten af min lille loppe-karriere, så synes jeg det var det fedeste. Jeg slap for single-søndags-depressioner, og fandt på alverdens overspringshandlinger af optursness (læs mine 10 ikke ensomme søndagsgøremål, den er ret sjov), når jeg lå med tømmer og havde ondt af mig selv – nej, jeg var jo på loppe. Tidligt oppe med god samvittighed og omgivet af dejlige farverige og perfekt sjov-skøre typer, der fik min søndag til at være den magiske dag på ugen. En dag jeg faktisk glædet mig til mere end da jeg selv blot tog på loppe for at købe tøj.

 

Jo ældre jeg bliver og jo mindre tid mine venner og jeg har i hverdagen til at ses, så er søndage virkelig blevet en dag, hvor mange kan. Så nogle gange bliver jeg også lidt træt af (Læs: får sygt ondt af mig selv!), at jeg bruger de timer af døgnet, hvor mine venner chiller med deres venner og familie og hygger til Netflix and chill – der står jeg så på 4. time på søndag aftener, og graver mig igennem brugt kluns i håbet på at mindske tøjspild og sørge for, at vi i Veras giver alt det tøj, som der stadig har 80% af dets levetid tilbage, nyt liv. For jeps, undersøgelser viser, at det er et fact at 80% af det tøj, som vi kasserer kun er blevet brugt i 20% af dets levetid – så det første sted for et ‘bæredygtige’ tøjforbrug er simpelthen, at vi skal bruge vores tøj mere!

 

Og ja, lige der er det jo virkelig det jo fuldkommen magisk at kunne gøre andres affald til guld – blot fordi vi kurateret, sorterer og kvalitetsikrer det – og vupti ind i vores genbrugsunivers, så det ser ud som nyt, brugt. SÅ meget af det tøj vi får ind er jo nærmest, som nyt fra butikken og rigtig mange sager kan på trods af en trend, som tidligere ejermand, måske er træt af, være guld værd for en anden <3 Og lige dér i sekunder, du sælger et stykke tøj, som du har sorteret fra bunken af sorte sække – lige dér hvor jeg mærker den nye ejermands glæde over at skulle erhverve det tøj, lige dér, der får jeg følelsen af, at det er det HELE VÆRD! At give er en fuldkommen fabelagtigt følelse!

 

Så i denne video vil jeg vise jer, hvor meget tøj vi får ind, som for mig at se er GULD VÆRD. Derfor, så har jeg stylet 5 outfits, fra tøj, som standholdere har kasseret fra Veras Market til det svedigeste!

 

Alle items er selvfølgelig at finde på webshoppen: Der er billeder med tilhørende links, hvis I scroller lidt ned. Som altid kan det afhentes i Studiestræde 27 i København og ellers sender vi hellere end gerne med posten til jer! <3

 

Kærligst,

Rebecca Vera

 

Indleverings fund #1 – Check on that pantsuit

Denne smarte buksedragt har det, der føles som en uendelighed af muligheder – style den alene, lyn den op, lyn den ned, sweater, top, t-shirt, eller en smart ternet jakke under?! – og sidst, men ikke mindst: banana in your mouth and we ready to go!

Monki buksedragt, 330 DKK, ternet jakke, 350 DKK

 

 

Indleverings fund #2 – Rose me up

Der er ikke noget der hedder ikke at kunne, der er noget der hedder ikke at turde. Mix på kryds og tværs af print, farver, kør tone-i-tone og kør max kontrast! Dagens besked herfra! Mads Nørgaard langærmet, 290 DKKpyjamas blomstrede bukser, 290 DKKpink jakke, 440 DKK

 

 

Indleverings fund #3 – It’s all good

To-die-for sættet! Det er alle ting i én, og jeg er vild med det. Begge dele har de lækreste farver og udsender de fedeste vibes, altså! Leggings, 220 DKKbomberjakke, 390 DKK

 

 

Indleverings fund #4 – Star constellations in my pants

Drøm dig væk i mine bukser! – Det er vist ikke en helt skidt scorereplik som jeg skal afprøves med disse lækre bukser. Måske på en festival, hvor jeg også dør lidt efter at rocke denne vintage Puma sweatshirt. Vintage Puma sweatshirt, 390 DKKMonki bukser, 220 DKK

 

 

Indleverings fund #5 – Nothing Less

Jeg elsker at lege med og udfordre styles – se lige et elegant og sexet look jeg har stylet med skjortekjolen. Og som om den ikke var smuk nok i sig selv? Hvordan vil du style den?Vintage skjortekjole, 660 DKK

 

 

Bugner din garderobe også af tøj og er du klar til at gå en grønnere livstil i møde? Shop din stand til vores markeder i København og Odense lige herHusk også altid at holde dig opdateret med kommende markeder tæt på dig på facebook.

 

Køb din stand 24 timer før alle andre. Sign dig op til markeds-nyhedsbrevet i dag og vær’ den første til at få besked om nye markeder. 

 

Vil du hellere bruge din fri-søndag på noget andet? Så det heldigt, at du på et splitsekund kan komme af med tøj du ikke længere bruger, få udbetalt point for værdisummen af tøjet, og med point shoppe nyt, brugt tøj i Veras. Læs mere om tøjbyttekonceptet lige her eller besøg os i vores butikker i København og Odense.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Og få nyheder om skønne varer, nye stande til Veras Market og cirkulære style hacks, leveret direkte i din indbakke!