Sandt eller falsk: 7 fordomme om mænds (genbrugs-)tøjvaner - Veras Vintage

Sandt eller falsk: 7 fordomme om mænds (genbrugs-)tøjvaner

Bagom Veras

Tak til alle jer, der var med til at fyre op for den hyggeligste loppefest i søndags! Vi kan slet ikke få armene ned over, hvor seje I er. Det vrimlede som altid med seje damer og genbrugsgutter under Buen – og traditionen tro blev det til en sprød streetstyle.

 

Nu på søndag den 13. oktober håber vi at se maks mange fyre under Buen, når vi disker op med en lækker mande-edition. Der er helt udsolgt af stande og det betyder, at der kommer over 80 standholdere, der sælger ud af både dame- og mandetøj! Så alle #verasdamer tag jeres kæreste, bror, fætter eller nabo under armen. Mændende skal ikke snydes for en omgang søndagsloppe!

 

Men inden vi rammer søndagen, kan du som kvinde lære lidt om de dersens fyre – og kære mand, du kan blive lidt klogere på, hvorfor genbrug er top nice. Vi har nemlig udnyttet chancen og snakke lidt med de gutter, der har lagt vejen forbi Buen den seneste tid. Det er blevet til en runde sandt eller falsk om de helt klassiske fordomme, kvinder har om mænds tøj- og genbrugsvaner. Læs med her, hvor vi har snakket med 15 skønne fyre om deres garderobe – måske er det hele ikke, som du går rundt og tror.

 

 

1. Mænd orker ikke at bruge tid på at komme af med deres aflagte tøj

Hos Veras gør vi det nemt for vores standholdere at sælge brugt, fordi du altid kan leje borde og stativer igennem os. Så hvad synes mænd egentlig om at bruge søndagen på at omsætte deres kluns til monetos?

 

@nicolasgustavp

 

Nicolas Priess (17): "Jeg har ret mange drengevenner, der bare smider deres tøj ud, eller lader deres forældre tage hånd om det. Jeg synes, det er meget fedt, at jeg kan give igen med det tøj, jeg ikke bruger. Det er bedre end, at det bare ligger i skabet.” 

 

@jesperfynbo 

 

Jesper Fynbo (20): "Det er falsk i forhold til mig selv. Jeg prøver at skille mig af med det, jeg ikke bruger, også for at få nogle penge til at erstatte det med nyt. Men generelt er den nok ret sand, der er mange, der er lidt ligeglade. Det er i hvert fald det, jeg kender andetsteds fra.”

 

 

Ud af 15 adspurgte mænd var svaret gennemsnitligt, at mænd altså godt gad bruge tid på at komme af med deres kluns:


2. Mænd slider deres tøj til ubrugelighed og smider det ud efterfølgende

Det er jo i virkeligheden bæredygtigt på sin vis – at slide tingene ned versus os damer som går med tingene en enkelt gang. Men passer fordommen om, at mænd først bruger tøj til fodbold, så som malertøj og så i skralderen?

 

Nicolas Priess (17): "Der er to typer af mænd – enten går man rigtig meget op i, hvilket tøj man køber og ellers får man noget i gave og bruger det indtil man får noget nyt.”

 

 

Alt peger på, at Nicolas har ret. Umiddelbart er I gutter ret uenige om, hvorvidt I kamp-slider jeres tøj eller skifter ud med jævne mellemrum.

 

3. Mænd impulsshopper ikke

Har du også en opfattelse af, at alle fyre hader at shoppe rundt? De går målrettet efter deres mangler (5 par hvide sokker og 2 sorte t-shirts), køber det og er videre!

 

Jesper Fynbo (20): "Mange mænd køber dét de kender. Så det er ikke fordi, de pludseligt falder over noget – men den passer nok ikke helt på mig selv. Jeg føler mig rigtig meget som det modsatte af alt det der, men hvis jeg tænker på min far, så er det jo mega sandt. Jeg tror det hele er ved at ændre sig rigtig meget.

 

 

Impulsshoppingen er ikke længere kun forbeholdt os kvinder. Over halvdelen af de adspurgte gutter fra Buen, måtte erkende, at de også falder i, i ny og næ.

 

4. Mænd tænker ikke på miljøet når de shopper

Ret skal være ret – det gør alle kvinder jo heller ikke. Men er miljøet overhovedet med i baghovedet, når I kære mænd skal opdatere garderoben?

 

@carl_joergensen

 

Carl Jørgensen (24): "Jeg ved ikke. Jeg gør det personligt, fx køber jeg selv produkter i økologisk bomuld. Men det er svært at sige – hvornår er noget godt for miljøet? Generelt tror jeg ikke mænd tænker over det.”

 

 

Det her har vi kæmpe optur over at høre! Selvom halvdelen halter lidt efter, så er det da en mega god start. Nu er det bare ud under Buen for at købe din brugte, bæredygtige garderobe.

5. Mænd går mere op i pris end kvalitet

Fordi I shopper mindre, og hellere bruger penge på bajere og bold – så vil I helst slippe billigt og gå lidt på kvaliteten, når det kommer til tøj. Eller?

 

Det her spørgsmål krævede en lille tænkepause for de fleste fyre. Helt enige var I heller ikke, selvom de fleste sætter kvalitet højere end pris.

6.  Mænd har ikke en holdning til deres stil

Der er vigtigere ting i livet for jer! Et par jeans er et par jeans og en t-shirt er en t-shirt.

 

Nicolas Priess (17): "Falsk. Der er så mange stilfulde mænd, som går rigtig meget op i deres stil!” 

 

Carl Jørgensen (24): "Jeg synes – rent tidsmæssigt – at det ikke er sandt. Jeg synes faktisk mænd går op i deres stil. Jeg synes det er lidt en gammel fordom.” 

 

Jesper Fynbo (20): "Jeg tror folk begynder at gå mere og mere op i det, men tænker vi på de ældre generationer, så ved de jo bare, hvad de kan lide og køber det samme som altid.” 

 

 

Okay, her har vi virkelig ramt ved siden af. Vi må indse, at vi efterhånden skriver 2019. Der var stort set ingen af jer, der kunne bekræfte denne fordom.

 

 

7. Kvinder shopper til deres mænd

Hvis man har en sød mand derhjemme, og ved han ikke orker at bruge tid på shopping, så er det nemt at købe noget nyt med hjem – selv tak skat! Findes typen som får opdateret deres garderobe af deres dame stadig?

 

Carl Jørgensen (24)"Ligesom mænd er blevet mere modebevidste, shopper de også mere til dem selv. Men jeg kender jo godt tendensen med, at kvinder har en ide om, hvad der passer godt.”  

 

Jesper Fynbo (20): "Den er lidt falsk efterhånden. Nu står jeg selv i tøjbranchen og sælger, der oplever jeg, at de fleste mænd kommer og shopper til sig selv. Før i tiden var den sand nok, men nu er den altså død.” 

 

 

Nå De Damer, det er vidst på tide, at vi lader mændende shoppe for dem selv, i hvert fald, hvis man spørger langt de fleste af de 15  gutter. Svaret er klart: de ved hvad de vil have.

 

Der tegner sig et billede af, at nutidens mand er bevidst om, hvad han iklæder sig! MEN gutter, I halter altså lidt efter, når det handler om at gensælge de brugte sager. Kom ud af starthullerne og besøg os til Veras Market under Buen allerede nu på søndag.

 

Bugner din garderobe også af tøj og er du klar til at gå en grønnere livstil i møde? Shop din stand til vores markeder i København og Odense lige her. Husk også altid at holde dig opdateret med kommende markeder tæt på dig på facebook.

 

Køb din stand 24 timer før alle andre. Sign dig op til markeds-nyhedsbrevet i dag og vær’ den første til at få besked om nye markeder. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Og få nyheder om skønne varer, nye stande til Veras Market og cirkulære style hacks, leveret direkte i din indbakke!