Juleshopping i Hamborg: 7 secondhand butikker jeg skal besøge - Veras Vintage

Juleshopping i Hamborg: 7 secondhand butikker jeg skal besøge

Genbrugsguides

Sponsoreret

 

December forbrugsræset og travlhedens “julehygge” sniger sig ind med aaalt for mange julefrokoster, og klippeklister arragementer med venner og familie, og egentlig, så ville jeg allerhelst hoppe et fly og komme tilbage når foråret rammer København igen.

 

Meeen, uden at være alt for jule pessimistisk, så er der jo også noget virkelig dejligt ved alle de her juleting. Det er som om, at folk som ét af de eneste tidspunkter på året omprioriterer deres selvcenterede karriereliv og sætter tid til familie og næstekærlighed i kalenderen.

 

Da jeg var yngre var jeg meget bedre til at tage forlængede weekendener væk for at få et lille afbræk for hverdagens travlhed, noget som jeg desværre ikke føler jeg overhovedet har prioriteret de seneste mange år.

 

I husker måske, at jeg i sommer var en smuttur til Hamborg – og den by overraskede mig virkelig postivt, følelsen af at komme væk er ligeså fed, også selvom det er så tæt på (og på trods af at det ikke er 30 grader og solferie, giver en lille ferie også en form for afbræk i hverdagen), og ligesom da jeg kom, så har jeg allerede de første 10 grunde til hvorfor jeg med sikkerhed skal retur til Hamborg igen!

 

Der var planlagt det vildeste program, hvor vi blandt andet besøgte Vogellball Festival, som jeg 100p skal tilbage til en dag. Men fordi vi havde så travlt med at opleve byen, så fik jeg slet ikke udforsket secondhand markedet nok med undtagelse af en butik jeg hurtigt fik brugt 4 timer på at shoppe godter i.

 

Byen overraskede mig på alle punkter og jeg kan mærke, at jeg slet ikke er færdig med at udforske Hamborg, som jeg netop også har læst mig til er Verdens 8. mest bæredygtige land (!!) – hallo, så det må jeg jo næsten støtte op om! Det skulle blandt andet være på grund af havneområdet "Hafen city”, som er et bæredygtigt område, som jeg må tjekke ud!

 

Det er jo virkelig noget, som får mit bæredygtige hjerte til at råbe AFSTED! Jeg kunne også ret godt tænke mig at opleve det historiske julemarked på pladsen foran rådhuset i Hamborgs centrum. Det virker helt magisk og jeg tror virkelig det er noget, som kan kick-starte mit julehumør.

 

Og apropros, så har jeg fundet en mindre liste af secondhand- og vintagebutikker, som jeg skal besøge næste gang jeg rammer Hamborg. Har du ligesom mig brug for at komme væk, så køb din gaver brugte (ligesom jeg opfordrer til i Veras) og tag på juleshopping til Hamborg i genbrugsmekka her:

 

// Rebecca Vera

 

1. Pick & Weight secondhand tøjbutik

 

Et meget tysk koncept, eller jeg oplevede det hvert fald første gang, da jeg var studietur til Berlin, hvor jeg kan købe mig fattig i kluns, som betales efter pr. kilo. Det var den eneste butik jeg nåede forbi sidst, og jeg døde over udvalget, og endte med at købe mig fattig i to kæmpe poser – SÅÅÅÅ jeg skal med sikkerhed retur her!!

 

 

Jeg fik blandt andet fat i den her morgenkåbe af en jakke, som jeg boede i sommer.

 

2. Vintage & Rags

 

Jeg kunne hjernedødt godt tænke mig at kunne finde noget sporty vintage her, det skulle de i hvert fald have en masse af. Derudover skulle de også have en masse tøj, acces fra 50’erne og frem til 90’erne.

 

3. PLY

 

 Jeg har efter 10 år endelig råd (og kommet til den erkendelse af), at jeg skal bo alene! På trods af, at jeg elsker min lille hybel af random kolonihave stil, så har jeg efter 3 år i min Vesterbro lejlighed virkelig brug for et frisk pust, og få revet to vægge ned, et nyt køkken og rykket rundt, så jeg faktisk udnytter, at jeg har 3 værelser at bredde mig på.

 

Min lejlighed kunne oppe sig lidt af par klassiske møbler – i sær, så er mine spisestole skraldet, da jeg var 19 år, og trænger til at blive skiftet ud med udvalget af PLY vintage designer-møbler, og det er der snildt plads til i en bil tur/retur til DK fra Hamborg.

 

4. Hip Cats

 

Hip Cats secondhand skulle være for ægte vintage lovers, hvor de har både random snask og antikke varer fra i sær 50’er, 60’er og 70’er vintage og masser af acces, sko og tasker. Og nå ja, bryllupskjoler, som den romantiske lille pige i mig tror, at jeg bliver nødt til at holde over en uge med så mange flotte flotte bryllupskjoler jeg har købt gennem tiden (ja, det er pinligt, men der hænger allerede 3 i mit klædeskab!).

 

5. Kleiderei

 

er en vintagebutik hvor du kan låne vintage tøj – Lige i Veras ånd! Jeg kan få helt optur over at vide, at hvis jeg mistede min kuffert på vej derned, så kunne jeg låne noget ægte lækkert vintage, mens jeg ventede på at få den tilbage.

 

6. Secondla 

 

Secondla er til forskel for den "klassiske” tyske genbrugsforretning fokuseret på high-end og luksus brands, og ud fra hvad jeg kan se online, så har de et mega lækkert udvalg og også til rimelige priser, hvis man er på udkig efter mærkevarer til billige penge, så den bestemt et besøg værd.

 

7. Loppemarkeder deeeerud af

 

Det er jeg næsten var mest ked af at misse sidst var alle de mange lopper, som Hamborg gemmer på. Næste gang, så MÅ jeg når enten Flohschanze; et loppemarked som finder sted lidt ligesom Kødbyen, mellem Hamborgs gamle slagterhuse (Neuer Kamp 30, 20357 Hamburg), eller Flohdom, som er et genbrugsmarked på Bahrenfelder Trbennbahn (som har åbent onsdag og lørdag) og ser helt vildt optur ud!

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Og få nyheder om skønne varer, nye stande til Veras Market og cirkulære style hacks, leveret direkte i din indbakke!