Guide: Sådan redder du verden hjemme fra sofaen - Veras Vintage

Guide: Sådan redder du verden hjemme fra sofaen

Genbrugsguides

Fact: Tiderne lige nu er op ad bakke. Men frygt ikke: Vi giver dig tips til, hvordan du kan gøre verden til et bedre sted – alt sammen hjemme fra sofaen!

 

 

… er det bare mig, eller er verden ved at gå op i limningen? Corona-bølge 2.0, aflivning af dyr i Nordjylland (og mulig mutation!), uafgjort valg i USA (don’t even get me startet, mine negle er helt nedbidte af ren spænding) og terrorangreb i Europa. No wonder, det er svært at komme op om morgenen i øjeblikket.

 

Heldigvis faldt jeg lige over den mest opløftende guide: The Lazy Person’s Guide to save the Planet, som kommer med bud på, hvordan du kan redde planeten fra din sofa. JA TAK! Det kan vi vist alle være med på – uanset hvor lidt gå-på-mod vi kan have i disse dage.

 

Guiden er udarbejdet af FN, men her på kontoret har vi tilladt os at udvælge vores favoritter – og tilføje et par af vores egne små fifs.

 

Indrømmet: Guiden er måske ikke den helt store "aha-oplevelse” – du gør sikkert meget af det allerede. Men så kan du jo bare bruge guiden til at klappe dig selv på skuldrene og tænke, at du allerede gør en forskel #mangebækkesmå. Og mon ikke du også har brug for det på en dag som i dag?

 

Lige meget hvad så ønsker jeg dig verdens bedste weekend! Mandag er det hele sikkert meget bedre <3

 

Kærligst

Karoline

 

1. Tænd et stearinlys – og sluk på kontakten

Det bliver mørkere, ja. Men hvorfor ikke bare tænde et stearinlys i stedet for det elektriske? Det er både hyggeligere og varmere.

2. Vand dine planter #zenlife

Gør dine planter til dine trofaste små venner i disse svære tider. De er dels med til at suge CO2 ud af atmosfæren (lille skala, men du forstår!), og så giver det altså en ret zen-agtig følelse at vande sine planter. Eller det bare mig?

 

 

3. Lufttør dit tøj

Du har nok hørt det tusinde gange før, men det er sååå skadeligt at tørretumble sit tøj. Størstedelen af tøjets levetid forkortes faktisk i vaskemetoden og ikke i brugen af tøjet. Så i gang med tørrestativet! Så sparer du også den strøm (og plads!), som en tørretumbler kræver.

 

 

4. Ring til dine bedsteforældre

Hvis du er så heldig, at dine bedsteforældre stadig lever, så giv dem et kald! Vi har alle brug for at føle sammenhold og kærlighed i disse tider. Og så er der det plus, at dine bedsteforældre garanteret har oplevet meget være perioder end nu, så de kan med garanti sætter dine følelser lidt i perspektiv.

 

5. Køb et genanvendeligt mundbind

Nu når vi skal have mundbind på, så lad os da finde nogle, der 1) er smarte og 2) kan genanvendes! Prøv at læg mærke til, hvor mange engangsmasker, der ligger og flyder på gader og stræder i øjeblikket. Æv! Ooog hvis du ikke ved, hvor du finder fine stofmasker, der er til at betale, sååååå kan du jo passende kigge på Veras webshop på onsdag #staytuned.

 

 

6. Luft ud – men sluk nu den radiator

Vi skal lufte ud! Det siger alle de kloge – og corona eller ej, så er det vigtigt med frisk luft til hjernen. Men: Husk nu at slukke radiatoren, når du pludselig laver gennemtræk i hele lejligheden. Ellers fiser varmen og energien ud til ingen verdens nytte.

 

 

7. Sig nej tak til papirkvitteringer

Ja ja, vi er måske noget til småtterierne, men altså – mange bække små, gør en stor å. Og når du nu alligevel ligger der i sofaen og møffer rundt på din telefon, så løb da lige dine faste udgifter igennem og gør dem til en del af din månedlige betalingsservice. Så slipper du for papirkvitteringer, som du alligevel bare smider ud – eller lægger over i bunken (ja, jeg har også sådan en).

 

 

8. Smid dine rester på frys og undgå madspild

Baby it’s cold outside. And inside! Du kan nemlig med fordel smide mange af dine madvarer i fryseren, hvis du kan se, at du alligevel ikke når at spise dem inden udløbsdatoen. Fx lærte mine italienske venner mig (gotta love Italia) at vaske og plukke mine friske krydderurter og lægge dem i fryseren. Så har jeg altid frisk basilikum lige ved hånden, uden at skulle døje med at holde liv i en køkkenplante. Smart ikk’?

 

Læs også: Gør verden grønnere med upcyclede huer

Hullede striktrøjer genfødes som bløde huer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Og få nyheder om skønne varer, nye stande til Veras Market og cirkulære style hacks, leveret direkte i din indbakke!