Få en bæredygtig garderobe: Der er kun én ting du skal vide - Veras Vintage

Få en bæredygtig garderobe: Der er kun én ting du skal vide

Genbrugsguides

Du kender måske scenariet: Skabet er fyldt med tøj, men der er intet man har lyst til at tage på. Læs med når vi deler vores hemmelighed med jer.

 

Sponsoreret

 

De fleste af os kender føleslen af at være træt af sit tøj, og garderoben trænger til et frisk pust af noget nyt og forhåbentlig noget nyt, brugt.

 

Den bedste måde at være bæredygtig er jo uden tivivl at shoppe mindre. Letteste og simpleste måde at komme i gang. Køb mindre. Køb bedre. Brug for mere. Og hvordan gør man så det, og samtidig føle sig "ny” og fresh, når alle ens veninder render rundt og har smukke nye sager på?

 

Altså jeg køber jo brugt. Men et endnu bedre alternativ til at være super-bæredygtig er 100p at forlænge tøjets levetid. 

 

Vi må bare styre og begrænse vores shoppingtrang, og i det hele taget tænke mere over vores forbrug, hvis vi vil passe bedre på vores klode. Og hey! Hvordan gør man så lige det udover selvfølgelig at købe kvalitet fremfor kvantitet, og købe genbrug fremfor nyt?

 

Hvad nu hvis vi kunne bruge det tøj, som vi har hjemme i klædeskabet i længere tid – uden at blive træt af det. Easy!

 

Jeg har samlet 6 måder du kan starte med at forlænge dit tøjs levetid lige her. Jeg håber det giver dig lidt inspiration til hvordan du gør din garderobe og dit tøjforbrug endnu grønnere – og samtidig slippe din kreative energi løs. Vi ska i gang nu, venner!

 

Kærligst

Rebecca Vera & Veras damer

 

1. Mix it up: Brug tøjet på forskellige måder

 

En skjorte kan være kjolen du mangler til turen i byen. Et tørklæde – en sommerlig top. Eller måske passer din kærestes gamle skjorte lidt bedre som en chic of-shoulder bluse – måske noget helt fjerde. Knib øjnene sammen, måske kan dine items i garderoben lidt mere end du tror.

 

 

2. Drys glimmer på – spice dit tøj op ved upcycling

 

 

Slip din kreative spirit løs og giv dine ellers kedelige jeans et fiks up med frynser, glimmer palietter, perler eller patches – alt hvad hjertet nu en gang begærer. Forny dit tøj og forlæng levetiden – optur ikk? Fx. så er denim et af de tekstiler der benytter mest vand i produktionen. Så selvom knæene er tyndslidte, kan det jo være der er et lille håb forude.  Prøv at fikse dem med et sejt patch, eller en blonde – det giver dem et nyt look og et ret fedt twist. Ellers er der jo også den helt gode gamle med at klippe de hullede bukser til shorts – den virker hver gang.

 

Var du ikke med sidst, så kan du igen på søndag den 11. august gratis prøve kræfter med at slippe kreativiteten løs. Pift dine jeans, t-shirts, eller tote bag med de alt for seje patches designet af svenske Cajsa Wessberg. Naked Juice står igen klar til at hjælpe – kom forbi og sig hej og lad dine kreative sider slå sig løs. Læs mere om workshoppen længere nede. Se videoen med Rebecca, hvor hun styler standholdernes kasserede tøj og forklarer hvad vi gør med alt det tøj vi får ind efter et marked.

 

 

3. Sharing is caring: Byt, del & lån derudad

 

 

Folks trash kan blive dit guld – lån og byt dig til en awesome garderobe. Lån den festtop som du lige står og mangler af din veninde og din veninde kan låne din fede farverige kimono. Leg bytte bytte købmand med dine veninder, og du vil få en KÆMPE garderobe at gå på opdagelse i, til gavn for miljøet, optur ikk?

 

Eller måske du skulle prøve at gi’ dig i kast med Veras cirkulære tøjbytte, hvor du kan dele garderobe med en masse skønne damer, og forny din garderobe lige så tit du vil. Læs mere om vores tøjbytte koncept her.

 

 

4. Fix it don’t throw it: Reparer til tekstilet er brugt op

 

Det er måske lettere sagt end gjort, men tag lige et ekstra kig på favoritjakken med hul i, som du ellers lige har dømt til døden. Nogle ting kan fikses nemt, og hvis der blot er hul i syningen, kan nål, tråd og lidt kreativ magi gøre underværker. Gå den kreative vej, lad dit hul i jakken blive en kreativ proces –  det er et forsøg værd. 

 

 

5. Giv dit tøj et nyt hjem: Sælg ud og køb brugt

 

 

Selvom du måske er dødtræt af dit tøj, så kan det være, at det er guld værd for nogle andre. Og som man siger: "One woman’s trash is another woman’s treasure”. Sælg dit tøj videre og forlæng dets levetid, så kan du passende købe nyt brugt, når du har ryddet ud i garderoben. Sælg ud af dit kluns på Veras Market – en stand er blot et klik væk. Og vidste I også, at vi på markedet hjælper vi dig endda med at komme af med alt det tøj, som du ikke får solgt. Efter markedet kan du donere alt det tøj du ikke vil slæbe med hjem til Veras.

 

 

Sådan kommer du i gang: Start din tøj forlængelses-journey på søndag

 

De to damer her var forbi Naked Juices workshop den 23. juni til Veras Market og fik lavet hver deres helt egen og unikke tote bag 

 

 

søndag den 11. august gæster Naked Juice markedet for anden gang. Du får igen mulighed for at peppe din egen t-shirt eller tote bag op, så den blir lidt mere liret. Det er kun fantasien der sætter grænser, for med de alt for cool patches, som den svenske model og illustrator Cajsa Wessberg har designet, blir din t-shirt eller tote bag helt unik og ret vild

 

 

Tjek lige Cajsas Instaprofil ud, den er altså ret optur, mega inspirerende, og så er det bare nogle vildt cool illustrationer hun laver. Vi i Veras skal i hvert fald igen et smut forbi workshoppen og pimpe en t-shirt med de alt for nice patches.  Som Naked Juice selv siger det: “Naked helps to get your creative juices flowing.” Så drik en juice med os, mens du giver din t-shirt, tote bag eller dine jeans et nyt look. 

 

De er helt nøgne

 

Nakeds Juice smager sååå godt – prøv en på søndag den 11. august

 

Det ligger lidt i navnet, Naked Juice er heeelt nøgne. De laver nemlig  juice, der er helt uden tilsætningsstoffer, og de bruger altid 100% friske grønsager og frugter i deres juicer – ligsom moderjord har skabt dem. Veras har det ret optur over, at flaskerne er lavet af genbrugsplast og er firkantet, for udover at det er ret smart, så er det også lidt bedre for miljøet. Der kan nemlig være lidt flere flasker med i forsendelserne, og det mindsker deres kulstoffodaftryk, ret optur ikk? Fik du forresten læst om Rebeccas nøgne søndagskur, hvor hun blandet andet røber sit søndags favoritspot i København – du kan måske gætte det.

Om Naked Juice

 

Naked Juice har en ret finurlig historie, de startede nemlig tilbage i 1983 i Santa Monica i Californien, hvor ejeren gik fra håndklæde til håndklæde op ned af Californiens kystlinje, og solgte hjemmelavet juice fra sin rygsæk fuld af is til alle de solglade strandgæster. Der er sket så meget siden, og Naked Juice er også kommet til Danmark med dette værdisæt: “Because we believe that if you drink good and do good, you’ll feel good. It’s really that simple.” Du kan læs mere om Naked her

 

Tjek Naked Juice Instagram ud @nakedjuicenordics

 

Vil du også sælge ud på Veras Market under Buen, så klik en stand hjem til næste ledige marked i august – det er lige her det sker.  Få besked direkte i indbakken, når nye stande sættes i salg via nyhedsbrevet, du kan tilmelde dig her. Du får muligheden for at møde Naked Juice på Veras Market under Buen søndag den 11/8 og 1/9

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Og få nyheder om skønne varer, nye stande til Veras Market og cirkulære style hacks, leveret direkte i din indbakke!