9 genbrugsbutikker i Aarhus, som vi elsker - Veras Vintage

9 genbrugsbutikker i Aarhus, som vi elsker

Genbrugsguides

Aarhus er Danmarks største studieby. Måske er du blandt de nyankomne studerende, ellers er du en garvet kending. Either way er det både godt for din økonomi og miljøet at shoppe brugt. Og boy om ikke, I aarhusianere kører god stil og er ligeså vilde med loppe som os. Læs blandt andet, hvor meget tøj tre skønne loppedamer fik for bare 260 kr.

 

Forhåbentligt er vi snart tilbage med endnu et marked, men indtil da skal I ikke snydes for en genbrugsguide. Der er nemlig mange lækre butikker i den jyske hovedstad, der kan lindre dine genbrugsabstinenser. Vi har haft vores eksil-aarhusianer, Johanne, i marken for at finde de bedste genbrugsspots i smilets by. Enjoy!

 

Kærligst

Damerne bag Veras

 

Nørre Allé og Nørregade

Lad os starte ud med genbrugens højborg: Nørre Allé/Nørregade! Dette område er spækket med vintage- og genbrugsbutikker. Jeg har besøgt tre sprøde butikker for dig. Men jeg anbefaler, at du slår dig løs i området, som derudover også tæller Røde Kors, Frelsens Hær, WeFood og alt muligt andet spændende.

 

All Time Vintage

Adresse: Nørregade 42
Åbningstider: mandag til fredag 11.00-17.30, lørdag 11.00-16.00 og søndagslukket.

Nogle billeder er lånt fra All Time Vintages Instagram

 

All Time Vintage er en relativt stor butik, der er fyldt med alverdens stilarter. Udvalget er især inspireret af 70’erne og 80’erne. Jeg synes, at prisniveauet er fair. Du kan finde både Levis bukser og retro denim jakker til ca. 300 kr. For den smukke orientalsk inspirerede kjole på billedet må du slippe 450 kr.

Prag

Adresse: Nørregade 55
Åbningstider: Mandag til fredag 10-19, lørdag 10-18 og søndag 10-18

Billede lånt fra Prags Instagram

 

Prag er en gammel københavner-klassisker, når man taler genbrug. Sortiment og opbygning minder om All Time Vintage og de to butikker ligger lige overfor hinanden. Så kan man slå to fluer med et smæk, hvis man alligevel er i området. Der er masser af spraglede klæder, der venter på en ny ejer. Du kan finde alt fra originale Levis bukser til gulvlange glimmer kjoler.

 

 

So Ein Ding

Adresse: Nørre Allé 17
Åbningstider: torsdag og fredag 14-17, lørdag 12-15 og lukket søn-ons.

 

Billeder lånt fra So Ein Dings Instagram

 

So Ein Ding er faktisk lillebror til All Time Vintage. Butikken har færre åbningstider, men er bestemt et besøg værd, hvis man har en smule tålmodighed! Her er der en retro 70’er vibe, der giver dig rig mulighed for at finde unikke vintage sager. Det er i hvert fald lige noget for mig.

 

Latinerkvarteret

I hjertet af Aarhus på brostensbelagte gader finder du det autentisk, smukke og rustikke latinerkvarter. Har du en kæmpe trang til at drikke sort kaffe og ryge cigaretter i solen med dine veninder? Så er du kommet til det rette sted – aarhusianernes Paris. Men jeg anbefaler istedet at shoppe vintage – for her kan du både få den billige og dyre af slagsen.

 

Tøjstory

Adresse: Guldsmedgade 1 

Åbningstider: man.-tor. kl. 11.00-17.30, fre. kl. 11.00-18.00 lør. kl. 10.00-16.00 og søndagslukket

Billede lånt fra Tøjstorys Instagram

 

Butikken ligger lige på hjørnet mellem Guldsmedgade og Klostertorv. Det er kun et stenkast fra Strøget og Magasin. Men drej skarpt til højre ved åen – så du kan købe nyt, brugt i Tøjstory. Sortimentet byder blandt andet på Stine Goya, Isabel Marant og Heartmade, men også High-street som Zara, Custommade og & Other Stories. Butikken afspejler et feminit, lyserødt univers og så er de faktisk også nomineret som Årets Bedste Shopping/Kvinder 2019!

 

 

Selvom Veras ikke har en butik i Aarhus, kan du altid få fingrene i vores lækre items online – se bare vores smukke pastel udvalg: 

 

Komma

Adresse: Studsgade 6
Åbningstider: man-fre kl. 11.30 – 17.30, lør. 10.00 – 15.00 og søndagslukket

Billedet er lånt fra Kommas Instagram

 

Komma er en forholdsvis ny spiller på markedet og er placeret i Studsgade i en smuk, ældre bygning, der er meget typisk for latinerkvarteret. Sortiment og priser spænder meget bredt, da det er privatpersoner, der lejer stativer og sælger ud af deres klædeskab. Du kan også leje et stativ i butikken og sælge din helt egen guldgrube lige her.

 

Soul Shine

Adresse: Graven 24
Åbningstider: man-fre. kl. 11.00-17.30, lør. 10.00-16.00 og søndagslukket

Soul Shine kan bedst beskrives som Gravens hyggeligste genbrugs-spot, beliggende i en gammel bagggård. Butikken er spækket med farverige vintageitems, og er både farvekoordineret og meget overskuelig inddelt i forskellige kategorier. Prisniveauet er til at forstå, du skal eksempelvis kun slippe 225 jyske dollars for en kjole. Og for at tilføre genbrugsturen ekstra spice byder Soul Shines Café blandt andet på iskaffe til 28 kr. eller en hyldebrus for en flad 20’er. Hold øje med nyheder på deres instagram.

 

 

Køb vores farvestålende godter lige her: 

 

 

Kom:mode

Adresse: Graven 27
Åbningstider: man-tors kl. 11.00-17.30, fre. kl. 11.00-18.00, lør. 11.00-16.00 og søndagslukket

 

Billeder lånt fra Kom:modes Facebook 

 

Er du mere til luksus genbrug end vintage 70’er kjoler? Så er Kom:mode i Graven noget for dig. Butikkens priser er relativt høje, men det skyldes, at stativerne bugner med udvalgte high-end varer. Besøg butikken, hvis du vil sikre dig kendte mærker og god kvalitet.

 

Frederiksbjerg

Personligt synes jeg, at Frederiksbjerg er et af de hyggeligste områder i Aarhus. På Ingerslevs Boulevard er der bagagerumsmarkedet i sommerhalvåret. Og ellers er der frugt og grønt marked de fleste dage i løbet af ugen. Jeg anbefaler en forfriskning på fineste Nabo Kiosk, der kører maks retro stil med mælkesnitter, bastoniekiks og lækre toasts. Og så er det også på Frederiksbjerg, at min yndlings genbrug i hele byen befinder sig.

 

Fleabies

Adresse: Jærgergårdsgade 2A
Åbningstider: tirs-fre kl. 11.00-18.00, lørdag kl. 10.00-16.00 og mandags- og søndagslukket.

Nogle billeder er lånt fra Fleabies Instagram

 

På hjørnet af Jægergårdsgade og Frederiks Allé ligger der en perle af en genbrugsbutik. Fleabies sælger både udvalgte vintage varer, men også møbler og interiør. Priserne er faktisk helt fair, hvis man tager det smukke udvalg og den hyggelige stemning i betragtning. Desuden sælger de vildt flotte unika kjoler, der er syet af genbrugsstof og overskydende materialer. Et helt fantastisk univers, hvis du spørger mig!

 

 

Trøjborg

Trøjborg er familievenligt med en rolig atmosfære. Besøg udsigten ved Riiskov eller spis fantastisk og billig mad fra Ana Frugt & Grønt inden du går på genbrugsjagt. Der er en række NGO genbrugsbutikker på Tordenskjoldsgade, der er værd at se nærmere på, men der gemmer sig også meget andet.

 

Second Lux

Adresse: Tordenskjoldsgade 67,
Åbningstider: tirs-fre kl. 11.00-17.30, lør. kl. 10.00-14.00 og mandags- og søndagslukket.

Billeder lånt fra Second Lux Instagram

 

Butikken er lille, men hylderne vidner om en høj kvalitet. Der er mange velkendte mærker og priserne er også helt okay. Eksempelvis må du slippe 300 kr. for en Gestuz skjorte og 200 kr. for en Jakke fra Rue De Femme. Hos Second Lux kan du faktisk også sælge dine varer i kommision – det kan du læse meget mere om på deres hjemmeside.

 

Jeg håber, at du fik lysten til at begive dig ud i det genbrugsmekka Aarhus byder på. Og kommer du forbi Odense eller København, så besøg vores butikker – der er helt sikkert noget, du ikke kan leve uden. Hold dig opdateret omkring os, vores butikker og events på Facebook og Instagram.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Og få nyheder om skønne varer, nye stande til Veras Market og cirkulære style hacks, leveret direkte i din indbakke!