Jeg spurgte 7 stilbevidste folk fra Veras Market om deres forhold til genbrugsgaver - Veras Vintage

Jeg spurgte 7 stilbevidste folk fra Veras Market om deres forhold til genbrugsgaver

Bagom Veras

Det er jo ingen hemmelighed, at jeg klart foretrækker brugte gaver frem for nye.

 

Som jeg har skrevet om før, så kan den perfekte gave sagens være brugt! Jeg føler hvert fald, at afsenderen har gjort sig ekstra umage, når jeg modtager en brugt gave – og så kan du jo samtidig også pudse glorien for at du er med til at sætte en stopper for den sindsyge overforbrug vi i den grad har gang i, i en måned som december. 

 

Er du stadig ikke overbevidst, så læs mine 10 gode grunde til, at jeg giver brugte gaver i år.

 

For den skal jo et eller andet sted helst sidde lige i skabet, da den sjældent kan byttes (med mindre du selvfølgelig får "brugt byttemærke” på i Veras, just letting you know 😉 ). 

 

Men jeg kunne SÅ godt tænke mig, at vi én gang for alle blev enige om, at der ikke er noget nederen i at få en brugt ting i gave? For jeg kan jo ikke være den enste, der kan se fidusen. Eller hvad? Måske er det også bare selve formuleringen "en BRUGT gave”, der kan fucke det lidt op. For det er generelt nogle lidt kedelig associationer man får, når man tænker på noget brugt – i alle henseender!

 

Det er jo bare sådan, at når det gælder forbrugsvaner, så lever vi i et land og med en kultur, hvor brugte ting sjældent ægte er brugt – eller ser brugt ud! Og når det nu en gang er sådan det er, så er det jo ekstra heldigt, at jeg har fundet ud af, at jeg ikke er den eneste, men at der er ret mange derude, der ligesom mig, synes at brugte gaver er for optur.     

 

Jeg har snakket med nogle dejlige hoveder fra vores seneste Veras Market for at høre dem om de nogensinde har modtaget en gave, der var købt brugt. Og hvad de egentlig synes om idéen af at få brugte gaver til jul. 

 

Læs med og forhåbentlig bliver I også inspireret til at købe en brugt gave mit sidste marked for i år, som går ned på søndag fra kl. 11-16 i Westmarket.

 

Kærligst,

Rebecca Vera

 

Lise, 50, administrativt arbejde

Har du nogensinde fået en brugt gave?
Jeg har engang fået en flamingo i neon af min søn!

 

Hvad synes du om at give og få brugte gaver?
Jeg synes, at det er for fedt!

 

Har du planer om at give noget brugt til jul?
Ikke i år – det har jeg slet ikke overvejet. Jeg tror dog, at jeg kunne finde på at pakke nogle gaver ind og give mine egne brugte ting til nogen, der har ekstra meget brug for det! Jeg elsker at pakke gaver ind, hæhæ!

 

Har du noget i din stand, som kunne være en god gave?
Personligt synes jeg, at høje stiletter er sjov og ballade at gi’ – jeg er selv danser, så det er nok derfor! Og så pailletter! Alle mine pailletting røg som det første i dag 🙂

Agnete og Sofie, 19 og 20, vikar og arbejder i kaffebar 

Har I nogensinde fået en brugt gave?
Sofie: Jeg har fået snaeks næsten hvert år fra min kæreste!

 

Hvad synes I om at give og få brugte gaver?
Sofie: Det er altid en god idé! Både økonomisk og fordi det er mega personligt! Jeg har selv givet den her Kanye West t-shirt til min kæreste et år.
Agnete: Ja – og køber man dem steder som her (Veras Market), kan man også finde mange ting, der ikke bliver lavet mere. Gamle modeller og andre ting, der er unikke, hvilket er for nice!

 

Har I planer om at give noget brugt til jul?
Sofie: Jeg tror, at jeg finder noget brugt til min søster!

Emilie og Anne Katrine, 30, journalist og make-up-artist-studerende

Har I nogensinde fået en brugt gave?
Emilie: Jeg har aldrig givet noget brugt. Der er lidt et tabu i det, men hvis folk siger, at de er okay med at få brugte ting, så synes jeg ikke, at det er et problem! En af mine veninder har udtrykt sig om, at det er fint – især til hendes søn, hvor hun heller aldrig selv køber nyt eller betaler fuld pris. Jeg giver hende somme tider brugte ting, men så er det mere uofficielle gaver.
Anne Katrine: Jeg har fået brugt Royal Copenhagen!

 

Hvad synes I om at give og få brugte gaver og har I planer om at give noget brugt til jul?
Begge: Vi synes, at det er for optur, men har endnu ikke planer om det i år.
Anne Katrine: Det kunne være sjovt kun at give brugt til næste år – man kan jo spare helt vildt meget!
Emilie: Ja, og de penge vi sparer, kunne vi donere til velgørenhed! Ligesom den jul for et par år siden, hvor alle gav geder. Vi havde en hel gedefarm derhjemme det år!
Anne Katrine: Ja, det er en virkelig fed idé! Ligesom i Netto, hvor man kan give en 20’er og betale for et måltid til tre!

Jonathan og Polly, 24, optiker og grafisk designer

Har I nogensinde fået en brugt gave?
Jonathan: Jeg har fået et tørklæde!
Polly: Jeg har ikke selv fået noget, men jeg har købt en t-shirt i dag på markedet, som jeg vil give til min kæreste!

 

Hvad synes I om at give og få brugte gaver og har I planer om at give noget brugt til jul?
Jonathan: Det er intet problem – hvis det er en go’ ting, så er det en go’ ting. Ligemeget hvor den er købt 🙂

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Og få nyheder om skønne varer, nye stande til Veras Market og cirkulære style hacks, leveret direkte i din indbakke!