Jeg lancerer min første V-cycle kollektion: Safari - Veras Vintage

Jeg lancerer min første V-cycle kollektion: Safari

Bagom Veras

Jeg har glædet mig absurd meget til at introducere vores nye initiativ The Vre-cycle Collection.

 

Jeg forstår faktisk slet ikke hvordan det er muligt at bruge et ord, som bæredygtighed sammen med noget som er ny-produceret. For mig er det lig med de to største modpoler. Nyt bliver aldrig bæredygtigt. Nyt vil alle dage være dårligere for miljøet og for vores klima end at bruge brugt.

 

SÅ mens modebranchen og tekstilindustrien diskuterer tiltag som genanvendelse af tekstiler og såkaldte "bæredygtige materialer” på Copenhagen Fashion Summit, så går vi i Veras en anden vej. For os er det eneste bæredygtige mode nemlig: Genbrug. Og derfor har jeg også besluttet mig for, at vi nu leger modevirksomhed og lancerer vores første af en række brugte kollektioner – som vi kalder The Vre-cycle Collections.

 

Det hele handler om behov og begær. Om at købe nyt. Og det er dét som er vores største klimasynder. Vi køber mere end hvad vi reelt har brug for – hvorvidt det er brugt eller ej, så skal vi købe mindre, bruge mere, bytte, låne, leje og dele. Og hvis vi reelt skal udvikle en bæredygtig tøjindustri, så handler det ikke (udelukkende) om at vi skal købe tøj af bæredygtige materialer. Det handler om, at vi kun skal købe det tøj, som vi reelt sætter pris på og har et stærkt tilknytningsforhold til.

 

Derfor har vi lavet en kollektion kurateret af 100% genbrugte items, og som vi i Veras behandler som var den en såkaldt "ny” kollektion. For mig handler mode og SÅ meget andet end at købe ind i de nyeste trends, men at købe unikke items af god kvalitet, som vi værdsatter og dermed passer meget bedre på og er tøj som værdi for os – og dermed på sigt også for andre, hvis du selv bliver træt af varen.

 

Veras nye, brugte kollektion er produceret af af slidstærke materialer som har over 40-50 år på bagen. Varerne er håndteret, kvalitetsikret og selektivt udvalgt.

 

Den første kollektion består af 14 håndplukkede pieces, som du kan finde et udvalg af her på siden – og også herunder.

En ny kollektion er hurtig ‘gammel’ – brugt er altid unikt og nyt for mig

Kender I ikke følelsen? Tøj der ikke designmæssigt slår en omkuld, fordi det er SÅ gudesmuk eller giver mig lysten til at MÅ EJE DEN, fordi den er syet i det smukkeste materiale eller snit. De ting lokker mig jo egenlig bare fordi, at det er den ‘nyeste’ fra kollektionen og jeg vil være ‘first’ out there. Og når tøjet så har været på at par gange, så er den jo både gammel for mig selv, for ens omgangskreds (på instagram) og måske også fordi, at alle andre også pludselig har den af samme grund, som jeg selv ville til at starte med. Og så blev den på få uger hurtigt ‘for’ overeksponeret gennem de sociale medier til at ingen gider eje den længere. Ret sygt, når man lige tænker over det.

 

Følelsen af at have noget, som ingen andre har, den er mega nice! Den har jeg alle tider også været drevet af – og nok også én af grundene til, at jeg i en tidlig alder blev glad for genbrug. For her fandt jeg unikke sager, som kun jeg ejede. Hvem har lyst til at dukke op til en fest i den samme kostbare Ganni kjole og risikere, at ens veninde også havde den på? Og brugt halvdelen af ens SU på den. Ellers tak!

 

Det er som nyheden i at have noget nyt på er den fedeste – indtil i sekundet at alle har den. Og så er tøjet uanset mærket i nakken (Oh yes, venner, tiderne har ændret sig og mærket kan jeg mærke i Veras bliver mere og mere overflødigt), og så står man tilbage med en masse tøj man har givet kassen for – og som ingen andre vil have. Vi ser det virkelig meget i Veras, at vi ofte med bunkevis af tøj, som ingen vil have, da det reelt ikke bidrager med værdi til nogen. Fordi det er så SET.

Igen, så kan jeg ikke sige det nok gange. Brugt er til enhver tid bedst. Og det gælder ikke kun i garderoben. Der er sjæl og liv og masser af små historier i de unikke sager, som både er billigere og bedst for miljøet og klimaet. Jeg tror på, at vi værdsætter kvalitetsvarer, som vi føler os heldige ved at eje, og dermed livsforlænger vi både de eksisterende ressourcer, men passer også godt på vores varer, så de kan få nyt liv på et senere tidspunkt. Så det tøj vi allerede har og deler det, som vi ikke længere gider gå med, med nogle andre, som synes det er mega fedt – og det kan man jo tilfældigvis ved at bytte det til noget andet ‘’nyt’’, brugt’’.

 

Lavet af 100% genbrugt dansk tøj

Og så lige til en omgang selvpromovering. Men altså. I Veras arbejder vi hver dag for at redde verden fra tøjspild ved at give tøj nyt liv og ind i Veras cirkulære økosystem, som gennem et systematiseret pointsystem bygget op om tøjets levetid, hjælper danskere med at forlænge danskeres eksisterende ressourcer.

 

Veras nye, brugte kollektion er kurateret af 100% genbrugte items. Tøjet i kollektion er produceret af af slidstærke materialer som har over 40-50 år på bagen. Varerne er leveret af lokale danskere på cykel, med offentlig transport eller gående til en af Veras to butikker i Studiestræde i København eller i Pogestræde 22 Odense. Varerne er håndteret, ekspederet, kvalitetssikret og godkendt af danskere med danske lønninger. Varerne er selektiv udvalgt og opbevaret i Danmark frem mod lancering. Jeg er pisse stolt af, at vi i Veras ikke kun øsnker at bidrage til en mere bæredygitg hverdag med henblik på tøjforbrug – men at vi i Veras også arbejder målrettet med den økonomiske og sociale bundlinje.

 

Jeg glæder mig til at høre hvad I synes om det? <3

 

Kærligst,

Rebecca Vera

 

 

3-piece oriental set, 1.100,- / 2-piece flowered set, 990,-
Vintage red suit 880,- / Vintage striped dress 880,-

 

Off shoulder dress 880,- / Vintage Zebra dress 770,-
Vintage linen 2-piece 1.100,- / Embroidered vintage dress 1.100,-

 

Kort om The Vre-collection 01 – Safari Edition

Kollektionen tager ligeledes hånd om en tendens, der for alvor så dagens lys i 60’erne, da store modehuse som Christian Dior og Yves Saint Laurent fandt sin inspiration til nyskabende couture i miltær- og safari-universet.

 

Veras Collection 1 – Safari Edition rummer ikke et nyt take på den klassiske safari-jakke eller de tidsløse khaki-bukser, men tager i stedet en med på eventyr og udforsker diversiteten i det feminine. Moden har i flere århundrede taget inspiration fra naturen i form at materialer, silhuetter mm. I Vre-kollektionen kan man på safari opleve de unikke dyrs forskellighed, som er selvsamme unikke items, som man kan købe sig ind. 1 af hvert dyr – 1 af hver i kollektion. En række unikke sager, der har haft forskellige ejere individer på tværs af generationer. Kollektionen rummer en stor portion legende elementer med fra det lillepiget og klassiske wear til det mere det sexede og tidsløse for at omfavne diversiteten i kvinder.

 

Kollektion er selvfølglig også udarbejdet af danske stærke kvinder – jeg har selv leget modello og stylet den, som I kan se, og så har min über seje veninde fotograf Sarah Buthmann skudt den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Og få nyheder om skønne varer, nye stande til Veras Market og cirkulære style hacks, leveret direkte i din indbakke!