Guide til loppemarkeder: 12 lette måder at få solgt alt i min stand - Veras Vintage

Guide til loppemarkeder: 12 lette måder at få solgt alt i min stand

Genbrugsguides

Loppesæsonen starter for alvor op, og i morgen så har vi næstsidste indendørs marked på Papirøen (se eventen her), men jeg glæder mig mest af alt til at vi rykker udenfor til Bispeengbuen her fra d. 23 april med endnu flere stande og et endnu større område med drikke, snacks, bæredygtig design og brugskunst og musik. Yes!

Nå, men vi kender det jo alle. Der er ikke noget mere anstrengende end ikke at få solgt ud, og når det først er sorteret fra i klædeskabet, så skal det bare alt andet end med hjem igen!

Nu kan jeg jo selvfølgelig ikke garantere dig for at du får solgt rub og stub ved at følge min sublime guide, men jeg har gennem mit loppe-entusiastiske-liv tildelt mig en squeeze erfaring.

Der for har jeg samlet mine bedste tips til, hvordan jeg som standholdere sikrer mig, at min stand er den flok flokkes om – for der er vi nok alle sammen verdens mest nysgerrige, men står der mange ved en stand, så skal ALLE forbi og se giraffen. Flere mennesker er altid lig med mere salg!

Here we go! Og hav en lækker lørdag, vi ses i morgen til Veras Market! <3

Kærligst,

Rebecca Vera

1. Præsenter dine ting som var det en butik

Der er ikke noget mere tiltalende end en stand, hvor der tydeligt er gjort noget ud af opsætningen. Har du orden i din stand, skaber den blikfang i mængden, så vil det lokke mange gæster forbi.

 

SAMSUNG CSC

 

2. Farvekoordiner dit tøj på stativ

Tøj som ikke ser ud af meget, kan pludselig ligne en million hvis det hænger ordentlig og farvekoordineret ikke mindst. Jeg er selv en freak med det derhjemme, det bare meget mere tiltalende ud – og alt tøj kom til sin ret!

 

SAMSUNG CSC

3. Tag en populær ting med, som du ikke nødvendigvis vil sælge

Det altid godt at lokke folk til din stand, jeg kender det jo også godt selv. Står der en masse og flokkes om en stand, så bliver selv mega nysgerrig. Og ja, måske er det en smule snyd at tage tøj med som du højst sandsynligt ikke vil sælge, blot for at skabe blikfang, men kommer den rigtige bud, mon ikke du så sælger?

 

4. Læg aldrig ud med en pris

"Spørg i stedet den interesserede køber, hvad vedkommende har lyst til at give. Sådan får jeg også ofte mere for mine ting end forventet. Nogle gange har jeg tænkt, når jeg får spørgsmålet: "Hvad skal du have for den?”

 

… Mens jeg tænker: "Ej, bare stik mig en flad 50’er for den”

 

Og istedet hører køber: "Hvad har synes du den er værd?”

 

Køber: "Måske 200 kr.?” afventende…

 

Juplende i mit hovede: WHAAAAAT! Hvor nice! Så kan jeg endda virke ‘sød’, og sige: "Du får den sgu for 180 kr. fordi det er dig!”. Win win!

 

Og så undgår jeg også at skræmme gæster væk, fordi jeg lægger ud med for højt et beløb.

 

mg_6526-1800x1011

5. Prissæt de ting, hvor pris ikke er til debat 

 

Der er jo altid et par få ting, som jeg gerne vil have en minimumspris for, om ikke andet hvert fald ved markedsstart. Så kan det godt være, at jeg falder lidt i pris hen mod slutningen. Har du også et par ting i blandt, så spar dig selv for tid og din køber for at blive ‘chokeret’ når du siger: "Den koster 500 kr. for den er aldrig brugt”. Det er så træls for én selv at føle, at jeg skal retfærdiggøre mine priser eller have folk til at kommentere på det.

 

Og er der ægte en som er interesseret, så vil hun også kom med et modbud. SÅ du det skræmmer kun dem som alligevel ikke var ægte interesseret væk.

SAMSUNG CSC

6. Skab blikfang med glitter og farver

Måske det ikke er alle som leder efter en glitterkjole eller farverig-læderbuks. På den anden side, hvis du har noget helt freaky tøj, som skaber blikfang, så er det bare med at hænge det forrest. Det kan godt være, at det ikke bliver solgt, men det lokker i det mindste folk til.

SAMSUNG CSC

7. Prissæt billige ting med humor

Selvom jeg ikke er foretaler for at smide tøj i en rodebunke, en Ikea-sæk eller flyttekasse, så kender jeg godt, at jeg har en masse kluns, som jeg er lidt ligeglad med og som jeg bare har lyst til at skrige: "Giv hvad du vil for det, så længe du tager det med hjem!”.

Men, skal du så endelig det, så gør det i det mindste med humør og et godt kækt skilt! Så lokker det måske i højere grad folk til at kigge shoppelystne i den bunke.

SAMSUNG CSC

 

8. Skrig, råb, fækt – vær’ på! Tal med dine købere, sid ikke ned

Der er ikke noget mere ‘ucharmerende’ en sælger som er nærmest griske for at for solgt ud. Til gengæld, så kan jeg godt selv blive én af dem, når folk blot bladre i tøjet, som er hurtigt til at smide en pris ud eller "Alt på stativet koster under 100 kr.” og det fungerer altid rigtig godt. Folk (danskere isærdeleshed) er bange for at fornærme eller træde nogle over tæerne, og det er der nogen der føler, at de gør ved at byde for lavt.

Og jeg lover dig, de bliver og bladre en ekstra gang – for sådan en ‘nyhed’ kan man jo som køber kun blive glad for at høre!

16825783_836125536526519_8844843332425605712_o

9. Komplimenter dine købers stil og outfit

I stedet for at bruge tiden på at overvåge dine køber, og vente på de forhåbentlig bider på, så start en dialog med dem. Og hvilken bedre måde end med et kompliment? Komplimenter skoen, outfittet eller neglelakken. Det er i og for sig ligegyldigt, det handler om, at du skal give udtryk for, at du synes hun har en cool stil, og gøre køber tilpas i dit selskab. Jo mere køber føler sig tilpas, jo mere har køber lyst til at spørgen, købe og kan i højere grad identificere sig med dig.

Det lyder måske som, at jeg er i gang med at give jer den helt store loppestrategi, men prøv det – det giver mening.

mg_6308-1800x1011

10. Gør din stand til den hyggeligste

Der er jo egentlig ikke så meget at sige til det. Planter, skilte, gratis kaffe og evt. slik eller gratis kage, det gør standen hjemmelig og hyggelig, og et sted du har lyst til at hænge (om ikke andet for de gratis sager).

SAMSUNG CSC

 

11. Vær glad og imødekommende

Hvis dit humør er højt og du tager kontakt til dine gæster, er sandsynligheden for, at de gerne vil lægge penge hos dig større. Vær’ glad, stå og fjol og snak med din standholder-partner – vær’ udadvendt, smilenede og glad. Den billigste og letteste måde at få solgt ud af din stand.

12. Hav ting med som alle kommenterer på

 

I kender godt den ting, som alle synes er for cute til ikke lige at tage op og kigge på, eller den ting som bare vækker så mange minder fra ungdommen, som du nærmest bliver så ihærdigt, at du er nødt til at ringe til din veninde (fordi du ikke kan se hende i nærheden), så hun komme og få god flashback med dig!

Ja! De ting! Så ligger du inde med en Nokia 3210, 3310 (en af de gamle), et par Buffalos, UFO bukserne, en gameboy eller hvad vi nu havde en grinern ting på ungdomsværelset, så tag det for Guds skyld med og giv den en central placering.

SAMSUNG CSC

Psst.

Har du stadig tøj du ikke kom af med, som kan jeg på det varmeste anbefales Veras, hvor du få point for dit brugte tøj og shoppe nyt.

Vil du vide mere om loppesalg, så kig forbi, hvor du blandt andet også kan købe stande til mine markeder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Og få nyheder om skønne varer, nye stande til Veras Market og cirkulære style hacks, leveret direkte i din indbakke!