10 grunde til, at jeg kun giver brugte gaver - og du burde gøre det samme - Veras Vintage

10 grunde til, at jeg kun giver brugte gaver – og du burde gøre det samme

Genbrugsguides

Jeg har på det seneste snakket rigtig meget om mine tanker angående at købe brugte gaver.

 

Og jeg gider ikke lege hellig-lady, men ærligt så synes jeg faktisk bare, at det er helt grotesk, hvor meget vi forbruger i december-måned, og hvor lidt gavernes værdi ærligt betyder. Det er blevet mere til en form for tjekliste at give gaver, hvor vi skal overkompensere i beløb og mængder, for det ville da være helt forfærdeligt, hvis man har givet for mindre end man har fået.

 

Sådan husker jeg det hvert fald fra da jeg skulle give gaver til kærester og veninder – det endte altid med, at jeg brugte mange flere penge og absurde mængder af tid, fordi tanken om, at de følte, at jeg var "nærig”-type var super ubehagelig. 

 

Og tjek seriøst lige de her lækre damer ud på billederne! kan du ægte forestille dig, at din veninde eller søster ikke ville elske at få noget af tøjet i gave? Selvom den er brugt?

 

Hvis ikke I har set det, så er der et hav af julegavemuligheder fra Veras, hvor du kan tage afstand fra overforbruget og købe brugte gaver,og finde noget, som alle elsker. Måske en oplevelse sammen med din veninde, mens I hygger jer og bliver rige på jeres brugte kluns til ét af vores markeder?

 

Vi pakker brugte godter ind i butikken hele måneden, og sætter et "brugt byttemærke” på alt klunset, så du uden problem kan have god samvittighed med at give det i gave – for det kan jo selvfølgelig byttes året rundt i Veras. Oooog så bliver de pakket SÅ fint ind (tjek lige pakkerne på billedet – jeg har det selv ret vildt over vores indpakning i år!).

 

Og selvom billederne taler overdrevet godt for sig selv, at jeg ikke engang føler, at jeg behøver at overbevise nogen om, at det er for hjernedødt optur at købe brugte gaver, får I alligevel lige 10 hurtige!

 

1. Det er meget mere personligt
Man kan jo virkelig føle, hvordan gaven er udvalgt specifikt til én.

 

2. Brugt giver god karma
Vi skal satme til at behandle verden ordentligt i stedet for at bidrage til julens overforbrug – polarene smelter, og nogle gange, så føler jeg semi det er uansvarligt at sætte børn ind i den her verden, som ingen har nogle anelse om hvornår går under… Ish.

 

3. Jeg sparer penge
Det er ingen hemmelighed, at der er MANGE penge at spare ved at gå på loppe eller i den lokale genbrug – og der er jo heldigvis ikke noget prismærke i nakken, der afslører, hvor billigt jeg er sluppet!

 

4. Jagten er sjovere end bestillingslisten
Jeg får lov til at være lidt krea i stedet for at købe gaver på autopilot, og alle gaver overrasker altid – som jeg jo føler, at er noget af det fedeste ved at give gaver!

 

5. Gaven tjener flere gode formål
Det er lidt brugt at "gi’ en ged”, og et genbrugsfund kan modtageren jo rent faktisk bruge til noget, og et medlemskab varer i måneder og en loppestand i en helt dag, så der er oplevelser forbundet ved det. 

 

6. Det er nemmere end nemt
Jeg kan finde gaven til både min søster, mor, bedste og ven på loppe en søndag formiddag på Veras Market eller hoppe ind online og fikse det hele ét sted, i stedet for at stresse rundt i 100 forskellige butikker.

 

7. Jeg undgår dubletter
Det er jo semi-kedeligt at give den samme gave som de andre, så den med sikkerhed skal byttes, bare fordi den stod øverst på ønskelisten. Og så kan en gave fra Veras endda også byttes, også selvom den er brugt – skulle du være helt vildt uheldigt <3

 

8. Jeg kommer ikke til at ærgre mig til januar
De gaver, der bliver købt til fuld julepris, bliver nemlig ikke sat ned med 50% så snart kalenderen siger 2018, hvis jeg køber dem brugt.

 

9. Jeg afhjælper ekstra post-jule-stress
For vi kender jo alle sammen det med, at vi stresser rundt og skal have byttet alle vores julegaver inden nytår! Men brugte gaver kan oftest slet ikke byttes – med mindre du får sat et universelt byttemærke på fra Veras, som gælder FOR EVIGT!

 

10. Puds glorien
Ligegyldigt, hvad modtageren synes om gaven, så har jeg jo styrket mit personlige image ved at være "hende, der tænker på miljøet” 😉

 

// Rebecca Vera

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Og få nyheder om skønne varer, nye stande til Veras Market og cirkulære style hacks, leveret direkte i din indbakke!