Hullede striktrøjer genfødes som bløde huer - Veras Vintage

Hullede striktrøjer genfødes som bløde huer

Nyt, lunt upcycling initiativ fra Veras! Vi laver kasserede striktrøjer om til varme huer af højeste kvalitet. Se dét er cirkulær økonomi og et dødsstød til tøjspild!

 

 

 

Måske har du allerede set lidt sneaks peaks hist og her? Vi har i hvert fald haft svært ved at holde tæt om vores nyeste upcycling initiativ, fordi vi er så mega stolte!

 

Men nu er de her endelig: Veras upcyclede huer lavet af 100% kasseret strik fra vores genbrugsunivers. How cool is this?!

 

Hop over på shoppen og find din favorit, hvis du ikke kan vente. Eller slå koldt vand i blodet og læs her, hvorfor huerne er de sejeste og grønneste på markedet.

 

Hav den bedste lørdag!

 

Varme efterårshilsner

Damerne bag Veras

 

Der har været kamp om huerne på kontoret! Hvilken farve er din favorit?

 

 

 

Hullede striktrøjer får nyt liv

Synes du, at du har meget tøj? I Veras har vi RIGTIG meget tøj! Det meste cirkulerer vi rundt og giver nyt liv gennem vores shop, butik og tøjbyttekoncept. Men noget af dét, vi får ind i vores genbrugsunivers, kan vi ikke finde en ny ejer-dame til fx pga. pletter eller huller. Det er tøj som dette, vi bruger i vores upcycling sager.

 

Og nu har vi så fundet en måde at bruge alle de nussede, hullede og plettede striktrøjer, som vi før har været nødt til at give videre i tekstilsystemet. Måske et lille skridt for humankind, men et kæmpe skridt for os og vores cirkulære univers!

 

Som I kan se, har vi en del strik på lager… Særligt highstreet strik har det nemlig med at blive fnulret, og hvad gør man så? Man strikker det selvfølgelig om til nye huer!

 

 

"Gen-strikket” i hånden af seje kvindehænder

… Eller det vil sige, vores strikkedame, Sofie, har fundet en måde at bruge de kasserede striktrøjer på. Huerne er nemlig udviklet i samarbejde med Sofie fra Anden Omgang, der er en lille, lokal strikkeproducent. Anden Omgang fokuserer ene og alene på genanvendt strik – og dét er noget, vi kan li’!

 

Huerne er produceret af Anden Omgang, en lokal strikkeproducent, der har specialiseret sig i genanvendt strik.

 

Sammen har vi skabt en blød, lækker og håndstrikket hue af højeste kvalitet. Modellen er en klassiker og så kan den styles, præcis som du ønsker – som en løs beanie, foldet op til en hipster-hue eller trukket helt ned over de kolde ører. Den er for alle, og det var et vigtigt designprincip for os.

 

Huerne kommer i første omgang i begrænset oplag og kan udelukkende købes på vores webshop.

 

Huerne kommer i flere farver og der er kun få af hver, da de er lavet 100% af kasseret strik.

 

Step by step: Sådan laver vi huerne

Genanvendt strik er dog ikke det nemmeste i verdenen – men det er det bedste! Så bruger vi nemlig de ressourcer, der allerede er i omløb, og sådan bekæmper vi tøjspild.

 

Læs om den krævende proces bag huerne her:

 

#1 Striktrøjer sorteres fra i Veras genbrugsunivers

Vi sorterer løbende strik fra, når vi får det ind gennem vores tøjbyttekoncept eller på vores marked. Mange trøjer er fine og lækre, men har uhelbredelige pletter og huller, der gør dem umulige at bruge som de er. 

 

 

#2 Strikken trævles op

Trøjerne trævles ("forsigtigt!!”, siger Sofie) op til nye garnnøgler. Således kan garnet bruges direkte ind i en ny produktion, uden det store spild. We like!

 

 

#3 Strikken bruges til "genstrik”

De nye garnnøgler med genanvendt garn sætte sammen til nye kombinationer, der bruges til at strikke huerne.

 

 

#4 E voilà: En hue er født

Et par dygtige hænder og tusinde strikkemasker senere og så er verdens måske sejeste hue færdig!

 

 

 

Del af en større upcycling strategi

Huerne er det nyeste af Veras mange upcycling initiativer. Som en del af en større upcycling & repair strategi, er målet med Veras upcycling at give endnu mere tøj nyt liv. Hvor du før har kunne bytte, købe og sælge brugt tøj i Veras, hjælper Veras dig nu også til at tage hånd om dine kasserede og ødelagte tekstiler – og således giver Veras det ultimative dødsstød til tøjspild med en full-service cirkulær forretningsmodel.

 

 

Læs også: Vores nye bæreposer er 100% upcyclede

Nej tak til plastik: Sådan laver vi poser af kasseret tøj

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Og få nyheder om skønne varer, nye stande til Veras Market og cirkulære style hacks, leveret direkte i din indbakke!