Forstå Veras tøjbytte

Giv tøj du ikke bruger nyt liv. Sammen bekæmper vi spild af tøj og får nye cirkulære brugsvaner.

 

Veras tager besværet og giver dig point kredit for alt brugt tøj – uanset kvalitet & stand. Brug dine point til at forny din garderobe bæredygtigt med nyt, brugt tøj igen og igen.

Sådan fungerer Veras tøjbytte

Girl with hanger
1. Find tøj, du vil indlevere

Find tøj, du ikke længere bruger og vil give nyt liv

Laptop register
2. Registrér tøjet online

Opret profil her, registrer tøjet & indlever i butik eller send ind via post

Points - Swap
3. Aflevér tøj og få point

Veras udbetaler dig point kredit for alt dit tøj uanset kvalitet & stand

Girl with shopping bags
4. Shop genbrug fra Veras

Shop alle varer markeret med Point i vores webshop og butik

Register & indlever dit tøj. Veras giver dig point for alt brugt tøj og tager besværet

 

Vi udbetaler dig point for alt straks vi modtager det. Vi udbetaler dig point kredit (1 point = 1 DKK) som du kan shoppe nyt, brugt tøj for online, i vores butik og på Veras Market.

 

Vi sorterer, kvalitetssikrer, renser og reparerer tøjet. Tøj med større fejl og mangler, der ikke kan genbruges 1:1 upcycler vi inhouse.

Tak for dit tøj og tak for du hjælper os med at bekæmpe tøjspild & give os nye brugsvaner.

Så mange point får du for dit tøj

 

Estimeret pointsum 0

 

Du får altid udbetalt 1/3 af hvad vi sælger dine varer for i point. Tøj vurderes ud fra en samlet helhed baseret på kvalitet, stand og stil med overordnet vægt på tøjets levetid. Det vil sige, at varer som er i bedre stand gives der flere point for. Læs alle krav til tøj her.

Category

Angiv hvilken kategori din vare befinder sig i – findes din kategori ikke, så vælg den, der minder mest om.

Condition

Varer der har den mindste form for slidtage er i kategorien used condition. Kun varer helt uden slid defineres som good condition.

Quality

Alle budgetvenlige mærker (eg. Zara, H&M) er high-street mens high-end er deciderede mærkevarer og vintage er originale varer fra 90’erne og tilbage.

Har du flere spørgsmål, så tjek vores FAQ

Hvordan fungerer Veras tøjbyttekoncept?

Veras tøjbyttekoncept fungerer ved, at du afleverer dit eget tøj til Veras, som vi udbetaler dig point for upfront – også kan du shoppe nyt tøj i Veras for de point.

1 point svarer til 1 krone, og du får udbetalt 1/3 af vores salgspris på dine varer i point. Så sælger vi din vare for 300 point, så modtager du 100 point.

Du får dine point udbetalt straks, og det er uanset om vi får videresolgt din vare eller ej, så det er super let for dig at shoppe nyt, brugt med det vuns.

Hvad koster det at bytte?

Du betaler for at bruge Veras tøjbytte, da tøjbyttekonceptet er tidskrævende og dyrt for os at drifte i personalelønninger samt husleje.

Månedligt gebyr
Med det månedlige gebyr på 99,- er du medlem og kan gratis veksle 20 stykker tøj til point om måneden, samt får 10% på alle dine køb*. Du kan altid melde dig fra og der er ingen binding, dog går optjente point tabt, hvis du ikke har brugt dem inden du melder dig fra.

*Der gives ikke 10% rabat på særlige produkter. Denne varetype er kommissionsprodukter, der alle henviser til denne side i produktbeskrivelsen.

Gebyr pr. styk
Med vekselgebyret betaler du stykvis – 10,- pr. del tøj, du veksler til point. Indleverer du fx 10 stykker tøj, betaler du altså 100,- i vekselgebyr, også er dit medlemsskab allerede tjent hjem.

Hvor mange point får jeg for mit tøj?

I Veras giver vi point for alt tøj, som overholder vores krav til tøjets stand. Du får point udbetalt afhængig af din vares kvalitet og stand. Pointsummen bestemmes ud fra et fast system, som sørger for at tøjet vurderes ud fra dets levetid og ikke en subjektiv vurdering. Lever tøjet op til vores krav til tøj får du 1/3 af salgsprisen i point overført til din bruger.

Jo bedre stand en vare er, jo højere pointsum får du udbetalt. Unikke vintage- og kvalitetsvarer får derfor flere point værd end en masseproduceret highstreet vare. Varer som er for slidt eller ikke passer ind i vores sortiment får du symbolsk 1-10 point for og doneres til genbrugsstationer der genanvender tekstilerne.

Brug vores pointberegner her, og tjek din estimerede pointsum af dine varer. Bemærk dog, at den endelige pointsum altid er en vurdering af den Veras medarbejder, der tager imod din indlevering, da alt tøj bliver vurderet enkeltvis.

Pointværdien kan derfor afvige fra den estimerede. Veras forbeholder sig retten til at give dig flere eller færre point for det indleverede tøj, såfremt tøjet ikke stemmer overens med den indberettede stand, mærke m.m.. Skulle det være tilfældet, vil der i medlemmers ordrehistorik fremkomme en kommentar ud for det pågældende stykke tøj, så du kan se, hvad den justerede pointsætning skyldes. Du kan læse mere om Veras betingelser for tøjets stand.

Hvilke krav til tøj skal jeg overholde?

Tøj bliver vurderet ud fra en samlet helhed baseret på kvalitet, mærke og stil med overordnet vægt på tøjets levetid. Det vil sige, at varer som er i bedre stand gives der flere point for. For at sikre kvaliteten af Veras varer har vi hos Veras ApS følgende krav til de indleverede varer:

  • Varer skal være nyvaskede og rene ved indlevering.
  • Varer skal være uden huller, pletter og/eller ikke have andre defekter.
  • Varer skal være originale og må fx ikke være syet ind, lagt op, klippet kortere etc.
  • Varer skal ikke være i så dårlig stand, at det skal direkte til genbrugsstationer.

Lever tøjet ikke op til ovenstående krav gives der symbolsk mellem 1-10 point alt efter den pågældende vares stand.

Veras giver symbolsk 1 point for følgende kategorier: træningstøj, undertøj, strømper, børnetøj eller herretøj. Ligeledes tager vi som udgangspunkt ikke imod fodtøj, så længe det har en vis kvalitet og har få brugstegn.

Lever tøjet op til alle krav udbetales der 1/3 af salgsprisen i point til kundens bruger.

Hvordan bytter jeg som medlem?

1. Pak så mange items du vil – du kan veksle 20 items gratis pr. måned, herefter koster det 20 kr. pr. del i vekselgebyr
2. Registrér dit tøj hjemmefra (se vejledning nedenfor), eller vi gør det sammen i butikken
2. Kom ned i vores butikker eller send med DAO
3. Få pointene straks ved under 5 items, eller vent op til 7 dage ved større indleveringer

 

Sådan registrerer du dit tøj:

Tjek at din kurv er tom, før du skal registrere – ellers tøm den. Tryk på dit profilikon og vælg “Indlever tøj”.

Hvis du vil have en samlet pointsum (den nemme): Udfyld “Samlet sum” i alle 4 felter og ændr dit samlede antal af varer til det antal varer, du vil indlevere. Skriv: “Blandet indlevering” i kommentarfeltet. Tryk registrér.

Hvis du vil have point at vide for hvert enkelt vare (den grundige): Udfyld alle fire felter (kategori, størrelse, stand, kvalitet + kommentar) om hvert enkelt vare du vil indlevere. Tryk registrér.

Hvordan bytter jeg som gratis bruger?

Det er simpelt at bytte sit tøj til nyt som gratis bruger. Sådan gør du:

1. Pak dit tøj og opret en gratis profil på vores website
2. Kom ned i én af vores butikker
3. Betal 10 DKK i vekselgebyr pr. del, du veksler til point gennem din registrering af varer (kan også gøres hjemmefra)
4. Få pointene med det samme hvis du indleverer max 5 ting – og shop nye pointvarer på stedet
5. Indleverer du over 5 ting, går der op til 7 dage før dine point stryger ind på din konto.

Pointvarer er de varer, vi sælger for point. DKK-varer er de varer vi sælger for DKK. Der er altid 80% pointvarer i vores butikker og 20% til salg online. Du skal være logget ind for at se, hvilke varer, der er til salg i point.

Hvor længe holder mine point?

Dine point er gyldige i 1 år fra de er udbetalt. Du modtager automatisk en mail fra os en måned inden de udløber, så du altid når at bruge dem inden da.

Kan jeg få penge for de varer, jeg indleverer?

Nej, det er ikke muligt at få penge udbetalt for indleverede varer til tøjbyttekonceptet, da handelsvalutaen her er i point og et closed loop cirkulært system, hvor tøjet cirkulerer fra bruger til bruger.

Kan jeg returnere mine pointvarer?

Pointvarer kan indleveres igen til Veras tøjbytte, hvor du herved får 1/3 af vores salgspris udbetalt i point igen. Pointvarer kan ikke ombyttes til andre varer, ej heller udbetaler vi point retur. Online varer kan med fordel prøves før køb i vores butik i Studiestræde 27, hvis du henvender dig til ekspedienten.

Hvor meget kan jeg aflevere på en gang?

Du må aflevere ligeså meget, som du har lyst til. Hvis du ønsker dine point straks, må du max medbringe 5 dele af gangen. Ved indleveringer på over 5 items kan der gå op til 7 dage fra modtagelse til dine point er på din konto.

Hvad gør i med mit tøj?

De varer, du indleverer til Veras, bliver til glæde for andre. 30% af det indleverede tøj tager vi ind i Veras tøjbyttekoncept i vores butikker eller online. 40% videreformidler vi til vores stand på vores markeder, hvor alt kan købe til 1 stk 40, og 5 stk for 100,-. De resterende 30% ryger direkte videre til tekstilgenbrug.

Vi giver svarende til 1/3 af vores salgspris for indleveret tøj.

Da vi vi Veras giver point for alt tøj – uanset stand, kvalitet og mærke – og på på trods af, at 70% ikke kan leve videre i vores primære tøjkoncept, sælger vi dine varer til en højere pointsum end du har fået for dem. Det er den eneste måde, vi kan dække det underskud, de varer vi ikke kan tage videre i konceptet, giver og dække de mange ressoucer vores ansatte bruger på at sortere alt tøj og give det nyt liv.

Når du indleverer tøj til Veras, giver du Veras råderetten over dit tøj.

Hvad kan jeg købe for mine point?

Du kan købe alle pointvarer i vores butikker, online eller på vores stand på markederne for point. Du kan ikke købe DKK-varer for dine point – det er Veras egne indkøbte varer – eller markedsstande. Du kan heller ikke betale vekselgebyret med point.

Der er flest pointvarer i butikkerne, hvor ca. 80% af udbuddet er til salg i point. Online er 20% af varerne til salg i point.

Du skal være logget ind for at se, hvilke varer, der er til salg i point i webshoppen. I så fald vil der stå ‘point’ under en vare, hvor der normalt står DKK. I butikkerne er der angivet på pricetagget, hvorvidt varen er til salg i DKK og/eller point.

OBS: Du må maksimalt handle for 2.000 point pr. dag.

Jeg har ikke point nok til at købe en vare - hvad gør jeg?

Mangler du point, så kan du altid betale de resterende med DKK, når du køber din varer i butikkerne, online eller på markederne.

Hvor mange point må jeg købe for?

Du må købe for ligeså mange point, du har på din konto. Du må dog maksimalt købe for 2.000 point pr. dag.

Kan jeg købe helt uden at bytte?

Ja, du kan altid købe alle Veras varer for DKK, både online, i butikken og på markederne. Det er bare at komme i gang med at shoppe – og husk, du får 10% hvis du er medlem*.

*Der gives ikke 10% rabat på særlige produkter. Denne varetype er kommissionsprodukter, der alle henviser til denne side i produktbeskrivelsen.

Kan jeg veksle point til penge?

Hos Veras er det ikke muligt at veksle point fra dine indleverede brugte varer til penge, da handelsvaluaten er point.

Læs mere om det i vores byttepolitik og returnering.

Tager I imod tasker og smykker?

Det gør vi, ja. Til gengæld tager vi ikke imod herretøj, børnetøj, undertøj, strømper,sportstøj og nogle typer af sko. 

Læs mere under handelsbetingelser.

Hvor ofte bliver der lagt nye varer op?

Vi får op til 20 nye pointvarer i butikken hver dag.

Hvordan indsender jeg mine varer med DAO?

Du skal registrere dine varer online inden, når de skal sendes med DAO. Opret en profil, tryk “indlever” under din profil og udfyld information om de varer, du sender til os. Du betaler 10 DKK pr. del, du indleverer, medmindre du er medlem for 99 DKK.

Derefter skal du sende pakken til os via DAO – det koster 40 kroner. Husk at vedlægge en seddel i din pakke med den mail du har registreret indlevering i.

 

Du skal sende den til:

Pakken sendes til:

Veras, Vestergade 20C, stuen, 1456 København K.

Pakkeshop: City Kiosken, Larsbjørnsstræde.

Email: contact@verasvintage.dk

Tlf: 28876462

Når vi har modtaget din pakke udbetaler vi point for dine varer. Du får 1/3 af vores salgspris, hvis varerne kan videresælges i butikken. Hvis varerne er meget basic, gemmer vi dem til vores lagersalg – også får du 10 point pr. vare.

Herefter kan du shoppe for dine point online. Du skal dog være obs på, at vi har et begrænset udvalg af pointvarer online – log ind med en profil, så kan du se, hvilke varer du kan købe for point.

Få personlig genbrugsshopping direkte i indbakken

Indkøbskurv
Opdaterer ..
Din indkøbskurv er tom.